Ζάκυνθος

Compact βιολογικοί για να αντιμετωπιστεί άμεσα το θέμα των λυμάτων σε τουριστικές περιοχές

Στην λύση της προμήθειας Compact βιολογικών, για να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες των τουριστικών περιοχών που δεν διαθέτουν δίκτυα  αποχέτευσης, προσανατολίζεται ο Δήμος.

Μία πρώτη προσέγγιση σε αυτά τα ζητήματα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Νικήτας Αρετάκης. Εκεί ο Δήμαρχος έκανε γνωστό μιλώντας στους δημοσιογράφους, ότι θα μπει Compact βιολογικός στην περιοχή του Πλάνου που ήδη είναι σε δεινή θέση από τον όγκο των λυμάτων που δέχεται.

Η περιοχή του Πλάνου φέτος δέχεται περισσότερα λύματα λόγω της αύξησης του αριθμού των τουριστών αλλά και της αύξησης των ξενοδοχειακών μονάδων που έγιναν στον ευρύτερο χώρο και τα γύρω χωριά.

Σ τον Πλάνο υπάρχει σπασμένος αγωγός σε ένα σημείο και τα λύματα δημιουργούν πίδακες κάποιες ώρες της ημέρας που υπάρχει υπερφόρτωση του δικτύου.

Ο Δήμαρχος σε πρώτη φάση εξετάζει την εγκατάσταση  Compact βιολογικού στον Πλάνο, αλλά αυτό μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα τουριστικά μέρη όπως οι Αλυκές, τα Γερακαρία κλπ.

Η πρώτη εφαρμογή και τα αποτελέσματά της θα δείξουν αν μπορούμε να προχωρήσουμε με Compact βιολογικούς και σε άλλα σημεία της Ζακύνθου.

Η μονάδα του βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή του αεροδρομίου βρίσκεται εκτός των ορίων που πρέπει να λειτουργεί αφού δέχεται τεράστιες ποσότητες λυμάτων καθημερινά και χρειάζεται να αποσυμφορηθεί άμεσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *