Ζάκυνθος

Χρ. Τετράδη :Αυξάνονται οι κρατήσεις αλλά θα είναι μία ακόμα χρονιά της «τελευταίας στιγμής»

Τις εκτιμήσεις της για την πορεία του τουρισμού κατέθεσε στον –Ε- η Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Χριστίνα Τετράδη, η οποία ανέφερε πως  όσο προχωράμε στο καλοκαίρι θα αυξάνονται οι κρατήσεις αλλά θα είναι μία ακόμα χρονιά της τελευταίας στιγμής. Για την πορεία του Μαΐου που δεν είναι η αναμενόμενη, είπε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως βρισκόμαστε ακόμα σε πανδημία και επιπλέον υπάρχει και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Χριστίνα Τετράδη αναφέρθηκε και στην Πολωνία καθώς οι αφίξεις θα καθυστερήσουν φέτος.

 «Εμείς έχουμε τη χαρά να πηγαίνει πολύ καλά η βρετανική αγορά, τόσο σε προοπτικές όσο και σε ενδείξεις. Από την άλλη έχουμε  την αγορά της Πολωνίας που δείχνει να έχει προβλήματα και είναι η πιο κοντινή χώρα στην εμπόλεμη ζώνη, ενώ δέχεται και τους περισσότερους πρόσφυγες. Το άνοιγμα της αγοράς αυτής μεταφέρεται για ένα μήνα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Να μην ξεχνάμε ότι πέρυσι που άργησαν οι Βρετανοί, η αγορά της Πολωνίας ήταν η πρώτη

Είναι μία μείξη πραγμάτων ενώ πολλά σχετίζονται με τον ίδιο τον προορισμό που όσιο πιο πολύ τον προσέχουμε και τον διαφημίζουμε, τόσο θα πρωτοπορεί.

Βλέπετε τι γίνεται στην Κρήτη  η οποία δίνει θετικά μηνύματα, τη Ρόδο και την Κέρκυρα που επίσης πηγαίνει πολύ καλά» είπε η κ. Τετράδη η οποί συμπλήρωσε πως τώρα βγαίνουμε από μία διετή περίοδο πανδημίας, ενώ είμαστε ακόμα σε πόλεμο και όλα αυτά έχουν τη σημασία τους.

Οι αυξήσεις

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά και εκπρόσωπος στο ΞΕΕ μίλησε για τα φλέγοντα ζητήματα της εποχής όπως είναι οι συνεχείς αυξήσεις και είπε: «Πρόσφατα συμμετείχα σε ένα σημαντικό συνέδριο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Γερμανίας που έγινε στην Περιφέρεια Ιονίων νήσων, στην Κέρκυρα,  με πολύ σημαντικά συμπεράσματα. Τέθηκαν ερωτήματα για το αυξημένο κόστος και αν θα μεταφερθεί στον τουρισμό και σε τι ύψος.

Η Γερμανία είναι μία αγορά που τη θέλει η Ζάκυνθος και συζητήσαμε την αύξηση του αριθμού των Γερμανών που έρχονται στο νησί μας. Αυτά κινούνται θετικά.

Όσο προχωράμε στο καλοκαίρι θα αυξάνονται οι κρατήσεις αλλά θα είναι μία ακόμα χρονιά της τελευταίας στιγμής. Όταν κινείται έτσι ο τουρισμός, πρέπει να γνωρίζουμε πως ο Μάιος δεν είναι ποτέ πολύ καλός.

Όσο προχωράμε στο καλοκαίρι θα αυξάνονται οι κρατήσεις αλλά θα είναι μία ακόμα χρονιά της τελευταίας στιγμής».

Οι Γαλάζιες Σημαίες

Για τη συμμετοχή της στην εκδήλωση παρουσίασης των Γαλάζιων Σημαιών η κ. Τετράδη είπε πως η Ελλάδα πήγε πολύ καλά καθώς κατέκτησε τη 2η θέση σε παγκόσμια κλίμακα.  «Η Γαλάζια Σημαία είναι ένα διεθνές σύμβολο ποιότητας και δεν εξετάζονται μόνο τα νερά.  Υπάρχουν κριτήρια που σχετίζονται με  την ποιότητα ζωής, με την αειφορία, με την προσοχή στο περιβάλλον. Αυτά είναι ζητούμενο από τα ταξιδιωτικά γραφεία και από τους ίδιους τους πελάτες. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Η υγιής τουριστική βιομηχανία εξαρτάται και συνδέεται με το υγιές περιβάλλον, αφήνει το αποτύπωμα σε όλους και ιδίως στους ξενοδόχους που το καταλαβαίνουν και κινούνται προς τα εκεί» είπε η κ. Τετράδη.

Η Συνέλευση

Για την Πανελλήνια  Ομοσπονδία  Ξενοδόχων η κ. Τετράδη είπε ότι έγινε η γενική Συνέλευση με μεγάλη προσέλευση από όλη την Ελλάδα και δια ζώσης μετά από 2 χρόνια. «Υπήρχε συμμετοχή πολιτικών για να συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.  Μεταξύ άλλων τέθηκε το θέμα του προσωπικού, υπάρχει πρόβλημα σε όλη την Ελλάδα , όπως και στη Ζάκυνθο. Από την άλλη έχουμε το θέμα της ακρίβειας,  οι αυξήσεις είναι πολύ υψηλές, στα καύσιμα και την ενέργεια είναι στο 80% αλλά και στα υπόλοιπα λειτουργικά η αύξηση ξεπερνά το 30%. Θέλουμε μέτρα για να βοηθηθούμε και να επιβιώσουμε αυτή τη χρονιά, καθώς τώρα δεν έχουμε θέμα αφίξεων που θα πάμε καλά, αλλά αν θα καταφέρουμε να βγάλουμε κέρδος για να πληρώσουμε τις τράπεζες, το προσωπικό μας κλπ.

Επίσης πρέπει να δούμε κάποια ειδικά προγράμματα για τους εργαζομένους και  την ενίσχυση της εργασίας σε σχέση με την ανεργία» κατέληξε η κ. Τετράδη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *