Ζάκυνθος

Χρ. Πάστρας: Δεν υπογράφω για να τεθούν σε αναστολή οι εργαζόμενοι που δεν εμβολιάστηκαν

Την απόφαση του να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου του διοικητικού  της ΚΕΔΗΖ έκανε γνωστή ο Αντιδήμαρχος Αρτεμισίων Χρήστος Πάστρας, αναρτώντας στην προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το κείμενο που κοινοποίησε στο Δήμαρχο Νικήτα Αρετάκης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην επιστολή παραίτησης και επανέλαβε μιλώντας και στην εφημερίδα μας, αιτία της παραίτησης αυτής είναι η άρνηση του να υπογράψει τις αναστολές των εργαζόμενων της ΚΕΔΗΖ που αρνούνται να εμβολιαστούν.

Σημειώνεται πως για τους εργαζόμενους σε κοινωνικές και προνοιακές δομές όπως η συγκεκριμένη, ισχύει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός. Το μέτρο της υποχρεωτικότητας έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και 1,5 μήνα.

Ο κ. Πάστρας, χωρίς να θέλει να αποκαλύψει τον αριθμό των εργαζομένων στην ΚΕΔΗΖ που πρέπει να μπει σε αναστολή, σημείωσε πως την ίδια στάση θα τηρούσε ακόμη και αν αυτή η απόφαση αφορούσε ένα άτομο.

«Δεν είναι δυνατόν οι ίδιοι άνθρωποι που το πρώτο διάστημα της πανδημίας και ενώ όλοι βρισκόμασταν μέσα στο σπίτι μας για να προφυλαχτούμε , βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, σήμερα να στερούνται την εργασία τους» τόνισε μεταξύ άλλων, υπογραμμίζοντας πως για τον ίδιο το ζήτημα αυτό είναι ηθικής τάξης.

Η επιστολή παραίτησης αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω και να σας υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου της ΚΕΔΗΖ.

Μετά από δύο χρόνια, προσφέροντας τις υπηρεσίες μου μαζί με το προσωπικό μέσα σε πρωτόγνωρες και δύσκολες καταστάσεις που επέφερε η πανδημία, δεν μου επιτρέπει η συνείδησή μου και για λόγους ηθικής τάξεως να υπογράψω τις αναστολές των εργαζομένων της ΚΕΔΗΖ.

Ως εκ τούτου και σεβόμενους του Νόμους, παρακαλώ όπως την κάνετε δεκτή»

Θυμίζουμε πως ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Ζάκυνθος με Φιλότιμο» ανέλαβε τη θέση του Προέδρου μετά την παραίτηση του κ. Νικήτα  Σπίνου για λόγους ασυμβίβαστου και τώρα θα πρέπει να επιλεγεί ένα νέο πρόσωπο για να αναλάβει τη θέση αυτή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *