Ζάκυνθος

Χωροθετημένα σημεία για τους κάδους ζητά το Συμβούλιο Πόλης

Σε μία από τις τελευταίες του συνεδριάσεις το Τοπικό Συμβούλιο Πόλης ασχολήθηκε με τη χωροθέτηση των κάδων για τα απορρίμματα, καθώς δεν πρέπει να υπάρξει καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου της υπογειοποίησης των κάδων που είνι χρηματοδοτούμενο.

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κ. Πέττας ήταν αυτός που εισηγήθηκε το θέμα και ζήτησε να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση. Συγκεκριμένα ο κ. Πέττας είπε: «δεν παρατηρείται καμία εξέλιξη στην χρηματοδότηση και υλοποίηση του επιδοτούμενου έργου για την υπογείοποίηση των κάδων απορριμμάτων στην Πόλη της Ζακύνθου. Το έργο αυτό θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή, καθώς θα αλλάξει σημαντικά την εικόνα της Πόλης μας, αφού θα δώσει λύση στα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή (κάδοι γεμάτοι, φθαρμένοι, άπλυτοι σε χώρους που αποτελούν εστίες μόλυνσης) και για τα οποία ήδη έχουμε λάβει αποφάσεις σε προηγούμενες συνεδριάσεις μας. Είχαμε ενημερωθεί, σε προηγούμενη συνεδρίαση, από τον Προϊστάμενο Δ/νσης Καθαριότητας κ. Τουρκάκη, ότι το έργο ήταν στο στάδιο της Μελέτης και έκτοτε δεν υπήρξε καμία ενημέρωση ή εξέλιξη. Επειδή το έργο είναι επιδοτούμενο και συγκεκριμένες διεργασίες θα πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, θα πρέπει η Δημοτική Αρχή να φροντίσει να ολοκληρωθεί η χρηματοδότηση και να γίνει στο συντομότερο δυνατόν χρόνο».

Στη συνεδρίαση έλαβε το λόγο ο Δημοτικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Κόκορης, ο οποίος  ανέφερε ότι η Μελέτη έχει πραγματοποιηθεί από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και ότι οι διαδικασίες για την χρηματοδότηση πραγματοποιούνται από το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου που υπάγεται στην εποπτεία του Δημάρχου.

Ο Πρόεδρος του Τ. Συμβουλίου ανέφερε ότι μέχρι την πραγματοποίηση του έργου, θα πρέπει να γίνει γνωστοποίηση του ισχύοντος κανονισμού Καθαριότητας, καθώς και των σημείων χωροθέτησης των κάδων, προκειμένου να κοινοποιηθεί στους Πολίτες και να επιβάλλονται πρόστιμα στις περιπτώσεις μη τήρησης του.

Με ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Τ. Συμβούλιο ζητά να γίνει ερώτημα προς το Δήμαρχο , την Αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Τη Διεύθυνση Καθαριότητας και το Γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου, σχετικά με την πορεία χρηματοδότησης και υλοποίησης του έργου υπογειοποίησης των κάδων απορριμμάτων στην Πόλη της Ζακύνθου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *