Ζάκυνθος

Χωρίς ορθοπεδικούς το Νοσοκομείο, ασθενούν οι γιατροί της Ορθοπεδικής Κλινικής

Δύσκολη είναι η κατάσταση  που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες στο Νοσοκομείο το οποίο δεν διαθέτει κανέναν ορθοπεδικό, αυτό συμβαίνει μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και σε τουριστική περίοδο που οι ανάγκες είναι μεγάλες. Πολλοί τραυματίες ζητούν εξέταση από την Ορθοπεδική Κλινική αλλά όπως ανεβαίνουν τις σκάλες του Νοσοκομείου, έτσι τις κατεβαίνουν και φεύγουν, αναζητώντας υπηρεσίες υγείας στον ιδιωτικό τομέα.

Το θέμα θίγει με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ και ζητά την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Σημειώνεται πως και οι δύο ορθοπεδικοί του Νοσοκομείου αυτό το διάστημα είναι ασθενείς και  δεν είναι γνωστό πότε θα επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Τα περιστατικά που συνεχώς πηγαίνουν στο Νοσοκομείο δεν εξυπηρετούνται και θα πρέπει να βρεθεί λύση έστω με προσωρινή μεταφορά γιατρού  από άλλο νομό και με συνοπτικές διαδικασίες.

 Η ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρει:

 Το νοσοκομείο Ζακύνθου αντιμετωπίζει σοβαρά και χρόνια προβλήματα. Από την εδώ και πάνω από 9 χρόνια λειτουργία του, μένει με διαχρονική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων υποστελεχωμένο, με σοβαρές ελλείψεις σε όλους τους τομείς. Το τελευταίο σοβαρό περιστατικό που έχει προκύψει από την τεράστια έλλειψη ιατρικού προσωπικού αφορά  την λειτουργία της ορθοπεδικής κλινικής, για τη λειτουργία της οποίας χρειάζονται 6 ιατροί αλλά υπηρετούν μόνο 2. Εδώ και τρεις μέρες, οι μοναδικοί δύο ορθοπεδικοί ιατροί που υπηρετούν σε αυτή βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια. Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει ορθοπεδικός να αντιμετωπίσει τα συχνά περιστατικά που καταφθάνουν στο νοσοκομείο Ζακύνθου, ιδιαίτερα τώρα, που η κίνηση έχει τριπλασιαστεί και καθημερινά  συμβαίνουν πολλαπλά τροχαία ατυχήματα και άλλα σοβαρά περιστατικά.

Το Νοσοκομείο Ζακύνθου βρίσκεται σε οριακή κατάσταση. Από τις 64 θέσεις ειδικευμένων ιατρών που προβλέπονται στο Νοσοκομείο Ζακύνθου υπηρετούν μόλις 35. Αντίστοιχα υπηρετούν 6 ειδικευόμενοι στους 20 που απαιτούνται , ενώ είναι δεκάδες οι κενές θέσεις νοσηλευτών, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι συμβασιούχοι σε παράταση, άρα με το ένα πόδι εκτός του νοσοκομείου και σε καθεστώς ομηρίας. Οι κατά περιόδους αποσπάσεις γιατρών, όπως από το ΙΚΑ για την κάλυψη αυτών των κενών όχι μόνο δεν επαρκούν, αλλά ταυτόχρονα υποστελεχώνουν και τις δομές από τις οποίες έρχονται. Ταυτόχρονα υπολειτουργούν και άλλες υπηρεσίες υποστήριξης του νοσοκομείου, όπως η τεχνική υπηρεσία με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ταυτόχρονα και σημαντικές δυσλειτουργίες, από τον κλιματισμό μέχρι και σε σημαντικά ιατρικά μηχανήματα. 

     Όσο και αν θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ μέσω του Βουλευτή να μας πείσει ότι όλα είναι καλά στο Νοσοκομείο, με πανηγυρικές ανακοινώσεις για ελάχιστες προσλήψεις, η πραγματικότητα δεν κρύβεται. Η πολιτική τους είναι αυτή που υποστελεχώνει τα νοσοκομεία, στέλνοντας πελατεία στις ιδιωτικές κλινικές που ξεπηδούν σαν μανιτάρια στο νησί και θησαυρίζουν. Αυτό είναι το όραμα τους και για τα δημόσια νοσοκομεία, να λειτουργούν με τιμοκατάλογο, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Αυτή την πολιτική στηρίζει και υλοποίησε και ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατώντας μάλιστα με τη δημιουργία του πρώτου Νοσοκομείου ΑΕ.

Ζητάμε ένα σύγχρονο, πλήρως ανεπτυγμένο και δωρεάν κρατικό σύστημα Υγείας-Πρόνοιας.

Ένα σχόλιο

  1. Που να μην είχαμε και βουλευτή Γιατρό τι θα γινόταν.Βββζζζζιιινννν ανάπτυξη ΜΙΤΣΟΤΑΚΗ!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *