Ζάκυνθος

Χωρίς λιτάνευση ο εορτασμός του Πολιούχου της Ζακύνθου

Σύμφωνα με τα δεδομένα που δημιουργούνται λόγω πανδημίας και χωρίς λιτάνευση και παρουσία πολύ κόσμου θα γίνου φέτος οι ιερές τελετές για τον Πολιούχο της Ζακύνθου, του οποίου εορτάζουμε την μετακομιδή του Ιερού Σκηνώματος από τα Στροφάδια στη Ζάκυνθο.

Η Ιερά Μητρόπολη ανακοίνωσε ότι κατά το τριήμερο από 23 έως 26 Αυγούστου 2021 η Ζάκυνθος με κάθε επισημότητα και εναρμονιζόμενη με την Κ.Υ.Α. για την αποφυγή μετάδοσης του Covid-19, εορτάζει την Μετακομιδή εκ Στροφάδων του σεπτού Σκηνώματος του Προστάτη και Πολιούχου της Αγίου Διονυσίου, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Την Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021, ώρα 7 το απόγευμα, έγινε η Κάθοδος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό.  Αμέσως μετά ακολούθησε Δοξολογία με Περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ναό και στη συνέχεια Μέγας  Εσπερινός.

Την Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ώρα 2 μετά    τα μεσάνυχτα, θα αρχίσει ιερά Αγρυπνία.  

Το πρωί, ώρα 7.30, θα αρχίσει η Ακολουθία του Όρθρου και αμέσως μετά θα τελεσθεί το Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

Την ίδια ημέρα, ώρα 7.30 το απόγευμα, θα γίνει Δέηση ενώπιον του Αγίου στα προπύλαια του Ναού. Η Λιτανεία ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί.

Την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021, ώρα 8.30 το πρωί θα τελεσθεί  Αρχιερατικό Συλλείτουργο και στη συνέχεια, ώρα 11, η περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ιερό Ναό και η εναπόθεσή Του στην Ιερά Λάρνακα.

Στις παραπάνω Ιερές Ακολουθίες και Τελετές, καλούνται  να παραστούν ο Λαός και οι Αρχές κατά την καθιερωμένη τάξη.

 Παρακαλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί, να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες προφύλαξης από τον Covid-19, φορώντας ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μάσκα προσώπου, κάνοντας χρήση απολυμαντικού υγρού και τηρώντας την απόσταση του ενός και ημίσεως μέτρου μεταξύ των.   Η είσοδος στον Ναό  θα πραγματοποιείται ως εξής: Από την νότια θύρα θα υπάρξει σειρά για προσκύνημα ΜΟΝΟ και υποχρεωτική έξοδος από την ίδια πύλη. Από την ράμπα ΑΜΕΑ θα υπάρχει πρόβλεψη για άτομα που θα εισέρχονται στον Ναό για εκκλησιασμό, μισή ώρα πριν την έναρξη των ιερών Ακολουθιών και  μέχρι τον αριθμό των 100 ατόμων. Συστήνεται επίσης η χρήση μάσκας έξωθεν του Ναού για τους προσκυνητές  και τους παρευρισκόμενους.

Παρακαλούνται, ο κ. Δήμαρχος Ζακύνθου και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου να φροντίσουν για τον σημαιοστολισμό της πόλεως και του λιμανιού. Επίσης ο κ. Αστυνομικός Διευθυντής και ο κ. Λιμενάρχης για την τήρηση της τάξεως.

Εκκλησιαστικοί τελετάρχες ορίζονται ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος του Οικ. Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβ. Χαράλαμπος Κυπριώτης.

3 σχόλια

  1. Για την “Ασούρα” που έγινε την περασμένη εβδομάδα στον Πειραιά με 5000 μετανάστες όμως, δεν ίσχυαν οι περιορισμοί!!

  2. Απαγορεύσεις για την ορθοδοξία
    Τα λαθροπιθήκια μπορούν άνετα να βγαίνω στους δρόμους και να μαστιγώνονται να σας χαιρόμαστε.
    Με όλα αυτά μας εξαγριώνεται περισσότερο το τέλος σας κοντεύει άχρηστοι, πληρωμένοι

  3. Η λιτανεία τους πείραξε στους άχρηστους της κυβέρνησης τον άριστον.Στο Λαγανά που γίνεται της πουτανας κάθε βράδυ δεν τους ενοχλεί.Να τους χαίρεστε και του χρόνου καλύτερα, ότι νάνε είσαστε!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *