Ζάκυνθος

Χωρίς αστυνόμευση ο Λαγανάς

Ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι είναι αυτό που θα περάσει φέτος η Ζάκυνθος κι αυτό λόγω του πλήθους των τουριστών που καταφθάνουν και συνεχώς αυξάνονται αλλά και εξ’ αιτίας της μη επαρκούς αστυνόμευσης, που εστιάζει κυρίως στην περιοχή του Λαγανά.  Η ασυδοσία είναι πλέον καθημερινότητα και οι εκκλήσεις που γίνονται ώστε τα αρμόδια υπουργεία να στελεχώσουν  την Αστυνομία και το Λιμενικό, πέφτουν στο κενό.

Κάτοικοι και επαγγελματίες φοβούνται τα χειρότερα και θεωρούν πως αν δεν ενδιαφερθούν οι τοπικές αρχές, γρήγορα θα θρηνήσουμε θύματα γιατί προς το παρόν έχουμε μόνο τραυματίες.

Οι «γουρούνες»

Τα τροχαία με οχήματα «γουρούνες» είναι καθημερινό φαινόμενο και τα επείγοντα του Νοσοκομείου δεν προλαβαίνουν να δέχονται τα θύματα. Μπορεί μέχρι τώρα στα περισσότερα ατυχήματα να έχουν τραυματιστεί οι αναβάτες από τις «γουρούνες» αλλά υπήρξαν και περιστατικά όπου από τη σύγκρουση των δύο οχημάτων υπήρξαν και συμπολίτες μας που τραυματίστηκαν.

Τα τετράτροχα κυκλοφορούν στους δρόμους αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και – προφανώς – οι οδηγοί τους, που είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία νεαροί τουρίστες, αγνοούν τους κινδύνους που διατρέχουν. Οι «γουρούνες» έχουν κατακλύσει όλο το νησί και είναι πλέον επικίνδυνο να κυκλοφορεί κάποιος στους δρόμους γιατί άθελά του μπορεί να εμπλακεί σε ατύχημα.

Ο Λαγανάς

Την αγωνία τους για την τύχη του τουριστικού Λαγανά μετέφεραν πολλοί επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής που ζουν την καθημερινότητα από πρώτο χέρι κι ακόμα γνωρίζουν τους κινδύνους της νύχτας. Συγκεκριμένα μας μίλησαν κάτοικοι μεγαλύτερης ηλικίας που ζήτησαν βοήθεια γα να αλλάξουν τα κακώς κείμενα τα οποία επανήλθαν μετά από δύο χρόνια σχετική ηρεμίας, λόγω πανδημίας. Οι ιδιοκτήτες μπαρ και άλλων καταστημάτων εξέφρασαν φόβους ότι ο Λαγανάς θα γίνει άγρια δύση με την επικείμενη έλευση των τουριστών από τη Σερβία και ότι δεν θα αποτραπούν συμπλοκές τουριστών διαφορετικών εθνικοτήτων.

Ο Αντιδήμαρχος

Μιλώντας στον –Ε- ο Αντιδήμαρχος Λαγανά Χαράλαμπος Βαρβαρίγος περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί φέτος στην περιοχή, την οποία χαρακτήρισε ανεξέλεγκτη. «Είμαστε στο έλεος του Θεού και δεν υπάρχει αστυνόμευση» σημείωσε ο Αντιδήμαρχος και  έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι ο Λαγανάς δεν μπορεί να είναι η περιοχή της αρπαχτής.

Ανάλογη περιγραφή έκανε πρόσφατα στον –Ε- και ο Κοινοτάρχης Δ. Καραμαλίκης ο οποίος έκανε έκκληση στην κυβέρνηση και τις αρχές ώστε να στελεχωθεί με προσωπικό η Αστυνομία και να γίνονται περιπολίες, πριν τα πράγματα ξεφύγουν από κάθε έλεγχο.

Την ίδια στιγμή ο αριθμός των τουριστών αυξάνεται συνεχώς και αυτό πιστοποιούν όλα τα στοιχεία που έρχονται από αεροδρόμιο και λιμάνι, κάτι που δείχνει ότι το νησί δεν μπορεί να μην αστυνομεύεται τους πιο καυτούς μήνες του καλοκαιριού και όλοι να σφυρίζουν αδιάφορα.

Ενδεικτικά να αναφερθεί πως το τριήμερο που πέρασε, δηλαδή από την Παρασκευή έως και χθες, στο αεροδρόμιο είχαμε 130 πτήσεις που έφεραν 20.000 τουρίστες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *