Ζάκυνθος

Χωρίς αλλαγές τα δημοτικά τέλη του 2022

Επιπλέον πρόστιμα για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων από τραπεζοκαθίσματα ή ξαπλώστρες περιλαμβάνουν τα τέλη που ψήφισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ζακύνθου το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης. Η επιβολή και αναπροσαρμογή τελών, δικαιωμάτων και εισφορών έτους 2022 ήταν το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη και η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία με τον κ. Σωτήρη Καρακά, μοναδικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης που συμμετείχε, να ψηφίζει λευκό.


Την εισήγηση για τα τέλη έκανε ο αρμόδιος υπάλληλος Δ. Κομιώτης που σημείωσε πως για το 2022 δεν προβλέπεται καμία μεταβολή τελών, εκτός από προσθήκη των εξής: Για χορήγηση άδειας ψυχαγωγικών παιγνίων εντός της Πόλης της Ζακύνθου προβλέπεται παράβολο 184 ευρώ και εκτός Πόλης 85 ευρώ. Επίσης προβλέπεται πως για παράνομα τραπεζοκαθίσματα ορίζεται για την μεταφορά του εξοπλισμού αυτού πρόστιμο ύψους 20 ευρώ ανά τραπεζοκάθισμα ή ομπρέλα/ ξαπλώστρα και καταβολή ποσού 200 ευρώ μηνιαίως για την αποθήκευση του εξοπλισμού που θα αποσύρεται από το Δήμο. Τα χρήματα αυτά θα δίνονται από τους παραβάτες για να καλυφθεί το κόστος της απομάκρυνσης και αποθήκευσης του εξοπλισμού μια που ο Δήμος φαίνεται πως έχει αδυναμία ντα ανταποκριθεί με δικά του μέσα.


Η πρόβλεψη των παραπάνω τελών προβλέπεται για πρώτη φορά.
Σημειώνεται πως σε σχέση με τα τέλη Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, αυτά υπολογίζονται για συνολικά 4.389.544 τετραγωνικά μέτρα ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών. Τα προσδοκώμενα έσοδα του Δήμου από αυτά τα τέλη είναι 7.240.258,4 ευρώ.


Το τέλος καθαριότητας και φωτισμού ακινήτων επαγγελματικής χρήσης παραμένει σε 2,90 € ανά τ.μ. για όλο το Δήμο, ενώ οι εποχιακές λειτουργούσες επιχειρήσεις , που θα ενταχθούν σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν 429/1976 και την εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. ΑΡΙΘΜ 781251/78/19-12-07 στην περίπτωση της εποχιακής λειτουργίας, χρέωσης το τέλος θα είναι 5,00 € ανά τ.μ.


Οι οικιακές χρεώσεις διαμορφώνονται ως εξής:
α) Οικίες που βρίσκονται εντός της Πόλης της Ζακύνθου το τέλος παραμένει σε 1,20 € ανά τ.μ.
β) Οικίες που βρίσκονται στις Δ.Κ και Τ.Κ. του κάμπου και της παράλιας ζώνης το τέλος παραμένει σε 0,80 € ανά τ.μ.
γ) Οικίες που βρίσκονται στα χωριά της ορεινής ζώνης (όλη η Δ.Ε. Ελατίων και από την Δ.Ε. Αρτεμισίων οι Τ.Κ. Κοιλιωμένου, Γυρίου, Λούχας και Αγίου Λέοντα και από την Δ.Ε. Λαγανά Τ.Κ Αγαλά): το τέλος παραμένει σε 0,60 € ανά τ.μ.


Οι κατηγορίες καταναλωτών που υπόκεινται σε μείωση των τελών είναι τα ΑμεΑ, οι άποροι για τους οποίους υπάρχει απόφαση οικονομικής αδυναμίας από τη Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας, για τους μακροχρόνια άνεργους για τους πολύτεκνους τους πολύτεκνους με οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ.

ermisnewsroom

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *