Οικονομία

Χ. Τετράδη: Στο 20% της περσινής χρονιάς οι κρατήσεις!

Αγωνία και για τον ξενοδοχειακό κλάδο ενόψει της άφιξης των τουριστών – Καταλυτικός παράγοντας η αγορά της Μεγάλης Βρετανίας

Την εκτίμηση πως οι κρατήσεις στο νησί μας είναι περίπου στο 20% του μεγέθους της περσινής χρονιάς, μετέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε- η Αντιπρόεδρος του ΞΕΕ και Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Χριστίνα Τετράδη, τονίζοντας πως ειδικά για τη Ζάκυνθο, οι εξελίξεις που θα αφορούν την άφιξη τουριστών από την Μεγάλη Βρετανία θα είναι καθοριστικές.

Πολλά μικρά και μεγάλα ξενοδοχεία κλειστά

Η ίδια, σημείωσε πως πολλά ξενοδοχεία φέτος στο νησί μας, είτε δε θα ανοίξουν καθόλου, είτε θα υπολειτουργούν, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη η αγορά να μείνει «ζωντανή».

Την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε το συνέδριο του ΣΕΤΕ στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών Ελ, Βενιζέλος, και η κ. Τετράδη που ήταν παρούσα, στάθηκε ιδιαίτερα στην ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και στις εξαγγελίες του για πρόσθετη στήριξη στις επιχειρήσεις, μέχρι Ιουλίου εφόσον χρειαστεί. Έστω και αργά εκδόθηκε η ΚΥΑ για τις συμβάσεις των εργαζομένων σε αναστολή και η ίδια ανέφερε πως αν και υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό πως η οικονομία βιώνει καταστάσεις ανάλογες με αυτές που θα υπήρχαν μετά από μια περίοδο «πολέμου» όπως είχε περιγράψει χαρακτηριστικά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κατά το πρόσφατο παρελθόν.

«Σίγουρα υπολείπονται πολλά, αλλά θα πρέπει να δούμε υπό ποιες συνθήκες είμαστε ευχαριστημένοι ή όχι. Είναι σημαντικό πως η Κυβέρνηση παίρνει μέτρα και κάνει διορθωτικές κινήσεις όπου χρειάζεται. Πρέπει να στηριχθεί ο τουρισμός και να ενισχυθούν έτσι οι οικονομίες» τόνισε μεταξύ άλλων.

«Αυτή την στιγμή με δεδομένο το άνοιγμα των πτήσεων από το Εξωτερικό πολλές ξενοδοχειακές μονάδες, μεγάλες και μικρές δε θα ανοίξουν. Αυτή την στιγμή οι κρατήσεις είναι σε ένα ποσοστό της τάξης του 20% και αυτό δεν αφορά τη Ζάκυνθο μόνο αλλά ολόκληρη την Ελλάδα» σημείωσε η κ. Τετράδη.

Για τα ξενοδοχεία καραντίνας, που έγινε πολύ μεγάλη συζήτηση το προηγούμενο διάστημα, ανέφερε πως ήδη έχει γίνει η επιλογή για τη Ζάκυνθο και αφορά ένα από τα δύο καταλύματα που υπέβαλαν προσφορά στο διαγωνισμό του Υπουργείου.

«Κάθε προορισμός θα πρέπει να έχει ένα ξενοδοχεία καραντίνας γιατί μοιραία θα υπάρχουν κάποιοι τουρίστες που θα αρρωστήσουν και δε θα χρειαστεί να νοσηλευτούν. Καθώς για κάποιους προορισμούς δε βρέθηκαν ξενοδοχεία, κάθε κατάλυμα θα πρέπει να χει δωμάτια καραντίνας. Ευτυχώς για τη Ζάκυνθο, υπήρχε ενδιαφέρον» τόνισε.

Τέλος, για το Ναυάγιο σημείωσε πως είναι το ένα εμβληματικό κομμάτι της Ζακύνθου και πρέπει να είναι ανοιχτό αλλά οι συζητήσεις που έχουν γίνει δεν έχουν καταλήξει σε μια λύση ώστε ο χώρος να είναι επισκέψιμος και με ασφάλεια.

Της Μαριλένας Παπαδάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *