Ζάκυνθος

Aσφαλτοστρώσεις ξεκινούν σε τμήμα του Σχεδίου Πόλης Λαγανά

Το θέμα της τύχης των πολεοδομήσεων σε όλο το νησί τέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, από τον σύμβουλο της μειοψηφίας και Πρόεδρο του Συλλόγου των Μηχανικών Γεώργιο Μοθωναίο.

Αν και πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα που δεν έχει αντιμετωπιστεί σωστά, ζητούμενο τώρα είναι8 να μην έχουμε άλλες καθυστερήσεις και ταλαιπωρία για τους ιδιοκτήτες γης.

Ο κ. Μοθωναίος αναφέρθηκε σε όλα τα Σχέδια Πόλης, στο Λαγανά, στον Πλάνο, στα Ντουρέικα Γαϊτανίου, στους Κήπους και στη Μπόχαλη.

Απαντώντας ο Δήμαρχος έδωσε εν μέρει κάποιες απαντήσεις καθώς παρέλαβε την κατάσταση από την πρώην Νομαρχία και νυν Περιφερειακή Ενότητα με δεδομένο το γεγονός ότι οι Πολεοδομίες μεταφέρθηκαν ως αρμοδιότητα στην Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση.

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο Γαϊτάνι για το οποίο υπάρχει εκκρεμότητα με τον μελετητή και την πληρωμή του, ενώ για το Λαγανά είπε ότι έργα υλοποιούνται.

Σημειώνεται πως το θέμα του Λαγανά έθιξε και ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος Διονύσης Μαρούδας.

Στην περιοχή του Λαγανά ξεκινούν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε ένα τμήμα του Σχεδίου Πόλης και ήδη ο εργολάβος έχει τοποθετήσει ενημερωτική πινακίδα, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, όπου γνωστοποιεί την έναρξη της ασφαλτόστρωσης σε όλο το μήκος του συγκεκριμένου δρόμου. 

Ο Δήμος έχει στο Ταμείο του ποσό 900 χιλιάδων ευρώ για τα έργα στο πολεοδομημένο τμήμα του Λαγανά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *