Ζάκυνθος

Aποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου από τα Δικαστήρια

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου έχοντας υπόψη τις αποφάσεις της
Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας που λήφθηκαν
στις 2-4-2022, Αποφάσισε ομόφωνα:
1) Προειδοποιητική αποχή των μελών του από τις παραστάσεις των μελών, του ενώπιον των Δικαστηρίων πάσης δικαιοδοσίας στις 6-4-2022.
2) Προειδοποιητική αποχή 10 ημερών αρχόμενη από 6-4-2022 μέχρι και 15-4-2022 από τις δίκες στις οποίες συμμετέχει το Δημόσιο και ο ΕΦΚΑ ως ενάγων – αιτών – προσφεύγων ή προς υποστήριξη της κατηγορίας.
3) Την αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου από τις ποινικές δίκες α’ βαθμού όπου υπάρχει
κατηγορία για παράβαση του αρθ. 187 ΠΚ (είτε αυτοτελώς είτε από κοινού με άλλα αδικήματα), είτε κακουργηματικού είτε πλημμεληματικού χαρακτήρα από 6-4- 2022 έως 15-4-2022.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος καταγγέλλει το Υπουργείο Δικαιοσύνης διότι νομοθετεί ερήμην του Δικηγορικού Σώματος για θέματα που αφορούν το Δικηγορικό Σώμα, την λειτουργία και την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης.

Αντιτίθεται απερίφραστα στο Νομοσχέδιο που πρόκειται να εισαχθεί προς ψήφιση και αφορά το Νέο Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων δια του οποίου μεθοδεύεται η αναδιάρθρωση του Δικαστικού Χάρτη της χώρας με κατάργηση Δικαστηρίων, προκειμένου να υλοποιηθεί το
Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ο σχεδιασμός του οποίου, σε σχέση με την εκπόνηση του νέου δικαστικού χάρτη ανατέθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στην Παγκόσμια Τράπεζα, αψηφώντας στο σύνολό του, το νομικό κόσμο της πατρίδας μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *