Ζάκυνθος

Από σήμερα rapid test και στην πλατεία Σολωμού

Αθρόα είναι η προσέλευση των συμπολιτών μας τόσο στο Κέντρο Υγείας Ζακύνθου όσο και στο Νοσοκομείο, με σκοπό να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αλλά και να εξεταστούν από τους υγειονομικούς προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχουν νοσήσει.

Χθες Δευτέρα, πρώτη εργάσιμη του χρόνου, ουρές είχαν σχηματιστεί τόσο στο Κέντρο Υγείας της Πόλης όσο και στο Νοσοκομείο καθώς τα τελευταία 24ωρα ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων έχει φτάσει σε πρωτοφανή μεγέθη και για το νησί μας. Μεγάλη όμως είναι η προσέλευση και στα ιδιωτικά εργαστήρια από πολίτες που ζητούν να κάνουν μοριακό τεστ, καθώς στο Νοσοκομείο γίνεται μεν αλλά υπό προϋποθέσεις που θέτουν οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή, η υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Ζακύνθου Έφη Δαμουλάκη ανακοίνωσε πως από σήμερα η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στην πλατεία Σολωμού για να διενεργεί δωρεάν τεστ στον πληθυσμό, ενώ χαρακτήρισε ενθαρρυντική την μεγάλη αύξηση του εμβολιασμού.

«Έχουμε πολλά κρούσματα στη Ζάκυνθο και ο αριθμός είναι πρωτοφανής από την αρχή της πανδημίας. Δεν υπάρχει δυνατότητα να διαπιστώσουμε στη Ζάκυνθο κατά πόσο πρόκειται για την παραλλαγή όμικρον, ωστόσο τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά ενισχύουν αυτό το ενδεχόμενο. Δεν έχουμε νοσηλείες, τα συμπτώματα είναι ήπια και εμφανίζονται ή υποχωρούν πολύ γρήγορα» ανέφερε η γιατρός σημειώνοντας πως οι μετακινήσεις των συμπολιτών μας εκτός νησιού αλλά και η υποδοχή πολλών φοιτητών από τις μεγάλες πόλεις είχε σαν αποτέλεσμα η μετάλλαξη όμικρον που κυριαρχεί πανελλαδικά  να φτάσει και στη Ζάκυνθο!

Η κ. Δαμουλάκη μίλησε και για την αποτελεσματικότητα των rapidtest υποστηρίζοντας πως όταν υπάρχει ισχυρό ιικό φορτίο αυτό ανιχνεύεται, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν οι περιπτώσεις που το rapidtest μπορεί να μην δείξει την πλήρη εικόνα. Αυτός είναι και ο λόγος που απαιτείται μεγάλη προσοχή από όλους, τήρηση των μέτρων, αποφυγή των πολλών συναναστροφών αλλά και εμβολιασμός, που όπως είπε θα πρέπει να γίνει άμεσα από όλους τους συμπολίτες μας.

«Όσοι έχουν κάνει την 2η δόση πριν από 3 μήνες να κλείσουν ραντεβού για την επόμενη και όσοι έχουν κάνει το μονοδοσικό της  Johnson πριν δύο μήνες  να κλείσουν ραντεβού για το επόμενο που θα είναι της Pfizer» ανέφερε ακόμη η γιατρός που σχολιάζοντας τα νέα για την ….florona, ανέφερε πως παραμένει ο κίνδυνος κάποιος να νοσεί παράλληλα από γρίπη αλλά και από κορωνοϊό.

Τέλος επανέλαβε την αξία του ελέγχου και ανακοίνωσε πως για να αποφευχθούν τα φαινόμενα συνωστισμού,η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται καθημερινά στην πλατεία Σολωμού από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 13.00 το μεσημέρι

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *