Ζάκυνθος

Απερρίφθη η προσφυγή του Φαρμακευτικού Συλλόγου που διεκδικούσε μέρος από το Δαμίρειο κληροδότημα

Πρόσφατα έγινε γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου για το Δαμίρειο Κληροδότημα και απορρίπτεται η προσφυγή που είχε καταθέσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ζακύνθου ο οποίος διεκδικεί μερίδιο.

Η απόφαση ανακοινώθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο του Πύργου και πρόσθεσε μία ψηφίδα στη μεγάλη υπόθεση του Δαμίρειου που απασχολεί εδώ και δεκαετίες το νησί μας και τους Συλλόγους που πρέπει να έχουν μερίδιο σύμφωνα με τον δωρητή, γνωστό μεγαλέμπορο της εποχής.

Σημειώνεται πως και ο Εμπορικός Σύλλογος του νησιού μας είχε  προβεί σε ενέργειες για να διορθωθεί το παραχωρητήριο από την Κτηματική Ομάδα.

Ζητούμενο είναι να μην παραποιηθεί η βούληση του Δαμίρη που παραχώρησε το γνωστό μεγάλο ακίνητο  για να το χρησιμοποιήσουν οι Σύλλογοι της πόλης.

Μετά την έκδοση της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πύργου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου Γιάννης Γιατράς δήλωσε στον –Ε-: «η απόφαση δικαιώνει το Δικηγορικό και τον Ιατρικό Σύλλογο. Το ιδιοκτησιακό εκφράζεται στην απόφαση με σεβασμό στη βούληση του διαθέτη». 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *