Ζάκυνθος

Αντιπριφερειάρχης: Ξεκινάει η ασφαλτόστρωση του Αργασίου και το πεζοδρόμιο προς Καλιτέρο

Για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και εκείνα που θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα μίλησε στον –Ε- η Αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Μοθωναίου η οποία είπε πως στόχος είναι ορισμένα γίνουν μέσα στους επόμενους μήνες για να προλάβουμε την τουριστική περίοδο.

«Υπάρχει κινητικότητα και μάλιστα μεγάλη για τα έργα. Τελειώνουμε το δρόμο στη Φιλικών και τις επόμενες ημέρες θα απομακρυνθούν τα χώματα. Ολοκληρώνεται το ζήτημα με την παραλία του Αργασίου και είμαστε σε επικοινωνία με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το Υπουργείο Οικονομικών για να γίνει η ανάπλαση. Ξεκινάει η ασφαλτόστρωση του Αργασίου και η κατασκευή πεζοδρομίου προς το Καλιτέρο. Έχω ζητήσει από το Δήμαρχο να ρυθμίσει το θέμα με τα φρεάτια για να μην υπάρξει πρόβλημα με το έργο.

Η ασφαλτόστρωση θα γίνει από τον Αγ. Χαράλαμπο μέχρι τον Αγ. Σπυρίδωνα και θα συνεχιστεί μέσα στο Αργάσι μέχρι τη στροφή στου Κούτση, μετά του Αγούλου. Θα γίνει τοιχίο εκεί που είχαμε κατολίσθηση και θα γίνει μία μικρή διαπλάτυνση του δρόμου» σημείωσε η Αντιπεριφερειαρχης.

Για την περιοχή στο Κρυονέρι η κ. Μοθωναίου είπε: «Στο Κρυονέρι κάναμε παρέμβαση για να μην υπάρχει επικινδυνότητα στο δρόμο και μετά θα γίνει ανάπλαση από τον Παιδικό Σταθμό μέχρι την Κρυονερίτισσα, όμως αυτό  θα γίνει το επόμενο καλοκαίρι γιατί φέτος δεν προλαβαίνουμε.

Σε λίγες ημέρες θα καλέσουμε τους ιδιοκτήτες στον «Κόκκινο Βράχο» για να ξεκινήσει το έργο με τη στήριξη των πρανών που έχει κόστος 3,5 εκ. €. Θέλουμε τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών εκεί. Το έργο αφορά την ασφάλεια των κατοίκων που έχουν τα σπίτια τους κάτω και από πάνω».

Για το λιμάνι Βολιμών η Αντιπεριφερειάρχης είπε: «Υπάρχει στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου για τη γραμμή αιγιαλού στις Βολίμες γιατί πρέπει να επιλυθεί το θέμα και να  ξεκινήσει το έργο στο λιμάνι. Το ύψος της χρηματοδότησης είναι 8 εκατομμύρια ευρώ και το έργο θα ξεκινήσει το Μάιο αφού γίνει και ο έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο».

Για ένα ακόμα εκκλησιαστικό έργο μίλησε η κ. Μοθωναίου και είπε: «ήλθε η χρηματοδότηση για το καμπαναριό του Σκουληκάδου και περιμένουμε τον ανάδοχο της μελέτης. Το έργο θα πληρωθεί από την ΠΙΝ και θα εποπτεύεται από το υπουργείο Πολιτισμού.

Επίσης σε 15 ημέρες αρχίζει η κατασκευή του έργου της εκκλησίας της Αγίας Αικατερίνης».

Η Αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Μοθωναίου για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικού υλικού  δήλωσε στον –Ε-:  «υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ανθρωπιστικό υλικό, τρόφιμα και υγειονομικό υλικό που συγκεντρώνεται στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας. Το υλικό θα συγκεντρώνεται μέχρι την επόμενη εβδομάδα και μετά θα σταλούν στην Αθήνα. Από την πρωτεύουσα θα προωθηθούν στην Ουκρανία».

A.Ξ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *