Ζάκυνθος

Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου: «Δε θέλουμε να πάρουμε τα έργα του Δήμου αλλά να λύσουμε προβλήματα στο νησί»

Η Αντιπεριφερειάρχης απάντησε στα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Γαλιατσάτο για έργα που υλοποιούνται σήμερα από την περιφερειακή αρχή, σημειώνοντας : «Αν ο κ. Γαλιατσάτος θεωρεί πως προγραμματισμός έργων είναι η καταγραφή τίτλων και ποσών τότε δεν μπορώ να πω κάτι. Κάθε περιφερειακή αρχή είναι συνέχεια της προηγούμενης. Η σημερινή περιφερειακή αρχή υλοποιεί έργα που είχαν σχεδιαστεί μεν αλλά δεν είχαν προχωρήσει»
Η κ. Μοθωναίου αναφέρθηκε στην Αγία Αικατερίνη, στα Στροφάδια αλλά και άλλα έργα που χρειάστηκε να προχωρήσουν, ενώ παράλληλα υπάρχουν και έργα που σχεδιάζει η σημερινή περιφερειακή αρχή και θα ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2022 με συνολικό προϋπολογισμό τα 7 εκατομμύρια ευρώ.


«Προχωρούμε έργα που δεν είχαν γίνει ποτέ στη Ζάκυνθο. Μπορεί να ανακοινώνονταν αλλά δε γίνονταν. Σήμερα υπάρχει μια μεγάλη κινητικότητα και προσπάθεια να έρθουν χρήματα στο νησί από όλη την Περιφέρεια» τόνισε μεταξύ άλλων, σημειώνοντας πως η κ. Κράτσα αλλά και οι τρεις αντιπεριφερειάρχες διεκδικούν τα μέγιστα για το νησί μας.


Σε σχέση δε με το Δήμο και τις πρόσφατες επισημάνσεις του Δημάρχου, η κ. Μοθωναίου ξεκαθάρισε πως η Περιφέρεια σε καμία περίπτωση δε διεκδικεί τα έργα του Δήμου.


«Η Περιφέρεια δε διεκδικεί τα έργα του Δήμου, αλλά αντίθετα λύσεις σε προβλήματα που ταλανίζουν το νησί και κανείς δεν έχει κάνει κάτι για την επίλυση τους. Σε ότι αφορά το Αργάσι πρόκειται για μια υπόθεση που μετρά 25 χρόνια, ο Δήμος επικαιροποίησε την μελέτη και πλέον η ΠΙΝ έχει τη δυνατότητα να το χρηματοδοτήσει μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η Περιφέρεια δεν πρόκειται να ζητήσει το έργο από το Δήμο, αλλά έχει τη δυνατότητα να το χρηματοδοτήσει με το ποσό των 4,5 εκατομμύριων ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης. Είναι κρίμα να χαθεί η ευκαιρία για να προσπαθήσει ο Δήμος να βρει τα χρήματα» τόνισε.


Για το Κλειστό Γυμναστήριο, σημείωσε πως από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα της συζητά το θέμα με την Περιφερειάρχη, υπογραμμίζοντας πως επί μακρόν οι ζακυνθινοί αθλητές έχουν στερηθεί μια πολύτιμη υποδομή.


«Πολλά έχουν ειπωθεί για την κατασκευή ενός νέου Γυμναστηρίου μετά την κατεδάφιση του παλιού, αλλά τίποτα δεν έχει γίνει. Θέλουμε να χρηματοδοτήσουμε το έργο μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αυτό θα γίνει μέσα από μια προγραμματική σύμβαση με το Δήμο που θα παραμείνει κύριος του έργου. Δεν πάμε να πάρουμε τα έργα του Δήμου αλλά να βοηθήσουμε για το όφελος των Ζακυνθινών» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως ποσό 2 εκατομμυρίων ευρώ θα εγγραφεί στον προϋπολογισμό της ΠΙΝ για το 2022 και ο Δήμος μπορεί να διαθέσει χρήματα για ανάγκες που υπάρχουν στα υπόλοιπα γήπεδα του νησιού.


«Αν ο Δήμος δε θέλει να αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα, τότε τα χρήματα αυτά δυστυχώς θα διατεθούν αλλού» ανέφερε ακόμη.

ermisnewsroom

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *