Ζάκυνθος

Αντιπεριφερειάρχης: Καθαρισμοί σε όλο το οδικό δίκτυο και επισκευή των δρόμων

Το άνοιγμα της οδού Φιλικών στην κυκλοφορία των οχημάτων έκανε γνωστό η Αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Μοθωναίου η οποία  περιέγραψε τους καθαρισμούς που γίνονται σε όλο το οδικό δίκτυο αλλά και τη συντήρηση στους δρόμους.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου έχει ξεκινήσει τον ευπρεπισμό σε όλο το επαρχιακό δίκτυο, έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις στην οδό Ζακύνθου-Καλαμακίου που είναι μία προσπάθεια που ξεκίνησε  από τον Πρόεδρο ο οποίος μας συνεχάρη λέγοντας πως εδώ και 20 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα στο Καλαμάκι. Επίσης είναι σε εξέλιξη ο δρόμος Ζακύνθου-Βασιλικού και έχει πέσει άσφαλτος από το σχολείο μέχρι τον Αγ. Νικόλαο και γίνεται μία επέκταση για να φτιαχτεί πεζοδρόμιο. Φτιάχτηκαν δύο επικίνδυνες στροφές, έχει γίνει καθαρισμός και συνεχίζουμε με διάφορες παρεμβάσεις. Έχουμε βοήθεια από τον Πρόεδρο του Βασιλικού.

Γίνεται καθαρισμός στο δρόμο Μπόχαλη – Βαρρές και στο ΚΤΕΙΟ, επίσης στα χωριά Μαχαιράδο. Αγ. Λέοντας, Σαρακηνάδο, Αγ. Πάντες, Φιολήτι, Αγ. Μαρίνα.  Τώρα συνεχίζουμε στην οδό Ρωμυρίου. Μπήκαμε για καθαρισμούς στο Γερακαρίο μέχρι τη γέφυρα των Αλυκών. Επίσης στα Πηγαδάκια και στα Τηγάνια Αλυκών και στην οδό Ζακύνθου-Βολιμών. Επίσης θα γίνει παρέμβαση στο Κερί» είπε η κ. Μοθωναίου και συμπλήρωσε  «Αυτά αφορούν τους καθαρισμούς στους τράφους και στα κλαδιά των δέντρων που εμποδίζουν την κυκλοφορία των λεωφορείων.

Η άλλη εργολαβία αφορά τις λακούβες στους δρόμους που κλείνουν και επουλώνονται σε όλο το νησί».

Για το πρόβλημα στο Αργάσι με τη ζημιά που έχει υποστεί ο κεντρικός δρόμος, η Αντιπεριφερειάρχης είπε: «Την Τρίτη μάθαμε για μία σωλήνα της ΔΕΥΑΖ που έσπαγε συνέχεια και γινόταν κατολίσθηση στο δρόμο, ζητώ συγγνώμη από τους συμπολίτες μας και από τους τουρίστες γιατί υποχώρησε ο δρόμος αλλά μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα».

Ειδικά για τη Φιλικών η οποία εδώ και πολλούς μήνες ήταν κλειστή στην κυκλοφορία λόγω των έργων αντιστήριξης του πρανούς, η  κ. Μοθωναίου είπε: «Δώσαμε στην κυκλοφορία την οδό Φιλικών. Μπορεί η παρέμβαση στο έργο να συνεχίζεται αλλά δεν χρειάζεται να παραμένει κλειστός ο δρόμος. Τώρα θα επενδυθεί ο  τοίχος. Μπορεί να χρειαστεί να κλείσει για μία ώρα για να μεταφερθούν τα υλικά».

Το Συντονιστικό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *