Ζάκυνθος

Αντιπεριφερειάρχης Κ. Μοθωναίου για Κόκκινο Βράχο: Η περιοχή έχει ανάγκη τις παρεμβάσεις για να τη διαφυλάξουμε

Με αφορμή την παρουσίαση της μελέτης για τα πρανή του Κόκκινου Βράχου που έγινε πρόσφατα στο Διοικητήριο με την παρουσία των κατοίκων,  μίλησε στον –Ε- η Αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Μοθωναίου η οποία έδωσε πληροφορίες για το σχεδιασμό που έχει γίνει, κάλεσε όλους τους κατοίκους να ενημερωθούν και να συνεργαστούν.

«Μετά από τους σεισμούς δεσμεύτηκε ένα ποσό της τάξεως των  3,5 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη όλης της περιοχής.  Στόχος ήταν να διατηρήσει η περιοχή το φυσικό της κάλλος και να μην υπάρχει πρόβλημα για τους συμπολίτες μας που μένουν εκεί, αλλά και για τους περαστικούς. Να θυμίσω ότι τον περασμένο χειμώνα πέρασα εγώ και ο βράχος που έπεσε σταμάτησε μπροστά από το αυτοκίνητό μου» είπε η κ. Μοθωναίου.

Μιλώντας αναλυτικά για το πλάνο που υπάρχει, η Αντιπεριφερειάρχης είπε: «Υπάρχει μία ολοκληρωμένη μελέτη την οποία παρουσιάσαμε και ήλθαν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες, ενώ όσοι δεν πρόλαβαν να έλθουν, θα πάρουν στη συνέχεια αντίγραφο της μελέτης, θα ενημερωθούν και μετά να συμφωνήσουν για να μπορέσει να ξεκινήσει το έργο.

Πρόκειται για ένα έργο που το έχει ανάγκη το συγκεκριμένο σημείο για να διαφυλάξουμε τον Κόκκινο Βράχο. Δεν είναι εύκολο έργο και δεν θα γίνει από τη μία μέρα στην άλλη,. Όμως είναι κρίμα να χαθούν τα χρήματα που έχουμε δεσμεύσει. Θέλω να παρακαλέσω όλους τους ιδιοκτήτες να το δουν θετικά και να συνεργαστούν με τους μηχανικούς τους για να  προχωρήσουμε».

Για τα τεχνικά προβλήματα η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε: «Γίνονται κατολισθήσεις συχνά και κυρίως στην περιοχή πάνω από το Φάρο. Θα ήταν εύκολο να μπει ένα πλέγμα όπως γίνεται στην εθνική οδό, αλλά νομίζω πως αυτό δεν αρμόζει στο συγκεκριμένο σημείο. Θα υπάρξει μία μικρή αλλοίωση αλλά θα φυτέψουμε δέντρα στη συνέχεια και θα αποκατασταθεί ο χώρος.

Επειδή έχουν ακουστεί πολλά θέλω να πω πως αυτή που κάναμε είναι η πρώτη επιστημονική μελέτη σε βάθος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *