Ζάκυνθος

Αντιπεριφερειάρχης για Ναυάγιο: Εξετάζεται αν υπάρχουν άλλες αλλοιώσεις στα πρανή των βράχων

Τις εξελίξεις στην υπόθεση του Ναυαγίου μετά την πτώση των βράχων που σημειώθηκε το πρωί τα περασμένης Πέμπτης, έκανε γνωστές η Αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Μοθωναίου καθώς ο όρμος παραμένει κλειστός από εκείνη την ημέρα και δεν μπορούν να πλησιάσουν ούτε τα σκάφη ούτε οι λουόμενοι.

Αναφορικά με την άφιξη του κλιμακίου του ΟΑΣΠ που ήλθε στη Ζάκυνθο το πρωί της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου, η κ. Μοθωναίου δήλωσε: «Το κλιμάκιο του ΟΑΣΠ ήλθε για την αυτοψία και αναμένουμε τα αποτελέσματα. Η δουλειά που κάνουν είναι η καταγραφή της περιοχής με drone και μετά η σύγκριση με αυτό που είχε καταγραφεί το 2018. Θα εξεταστεί αν υπάρχουν άλλες αλλοιώσεις και θα  αποφασιστεί τι θα γίνει.

Ασχολούμαστε σοβαρά με το Ναυάγιο, υπάρχει ΦΕΚ που λέει τι πρέπει να γίνει αλλά δεν έγινε κάτι και τώρα πρέπει να προχωρήσουμε. Το Ναυάγιο είναι υπό τη σκέπη του Υπουργείου και πρέπει να διασωθεί. Θα δούμε τι πρέπει να κάνει η Περιφέρεια και τι πρέπει να κάνει ο Δήμος ώστε να μην έχουμε επιπλέον προβλήματα».

Σχετικάμε το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με την υπηρεσία του Λιμεναρχείου που αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει, η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε: «Εμείς πιέζουμε για να λειτουργήσει το φυλάκιο του Λιμεναρχείου στις Βολίμες. Πρέπει να στελεχωθεί με προσωπικό το Λιμεναρχείο Ζακύνθου για να μπορέσει να λειτουργήσει το φυλάκιο στον Αγ. Νικόλαο Βολιμών κι αυτό ζητάμε από την κεντρική διοίκηση. Δεν είναι δυνατόν το σκάφος να ξεκινάει από την πόλη για να φτάσει στο Ναυάγιο μετά από μία τουλάχιστον ώρα.

Την ώρα συνεδρίασης της Επιτροπής του Ναυαγίου έτυχε να γίνει ο σεισμός και μάλιστα συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ε. Λέκκας για άλλο λόγο. Ακολούθησε επικοινωνία του κ. Λέκκα με την Περιφερειάρχη και ήλθε γρήγορα το κλιμάκιο στη Ζάκυνθο».

Για τη συντήρηση του πλοίου «Παναγιώτης» η Αντιπεριφερειάρχης είπε ότι υπάρχει μεγάλη κινητικότητα γιατί το κεντρικό κράτος για πρώτη φορά ασχολήθηκε σοβαρά με το θέμα του Ναυαγίου και γι’ αυτό εκτίμησε πως το θέμα θα λυθεί. « Όμως δεν υπάρχει μαγικό ραβδί, τα προβλήματα είναι πολλά και χρειάζεται συνεργασία του πρώτου με το δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης και με το κεντρικό κράτος για να επιλυθούν» συμπλήρωσε η κ. Μοθωναίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *