Ζάκυνθος

Αντιπεριφερειάρχης: Έχουμε ζητήσει τη συνδρομή υπηρεσιών της Πάτρας για τους ελέγχους στα ποτά

Η μάστιγα των νοθευμένων ποτών απασχολεί τις αρχές και το θέμα τέθηκε στη σύσκεψη που έγινε την περασμένη Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο για τα γενικότερα ζητήματα αστυνόμευσης. Εκεί έγινε γνωστό πως πραγματοποιούνται έλεγχοι με τη συνδρομή αρμοδίων από το Χημείο της Πάτρας και τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε τα αποτελέσματα στη διάθεσή μας για την ποιότητα των ποτών που προσφέρονται στο νησί μας.

Μιλώντας στον –Ε- η Αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Μοθωναίου έκανε γνωστά τα εξής: «Το Τμήμα της ΠΕΖ που ασχολείται με τον έλεγχο στα ποτά έχει ζητήσει τη συνδρομή υπηρεσιών της Πάτρας, που τις προηγούμενες ημέρες ήταν εδώ και θα ξαναέλθει.

Οι αναλύσεις γίνονται και μόλις βγουν τα αποτελέσματα θα πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται και δεν θα καλύψουμε κανέναν.

Οι τουρίστες που έρχονται εδώ για διακοπές πρέπει να πίνουν τα σωστά ποτά και έχουμε ευθύνη απέναντι σε αυτά τα παιδιά που θέλουν να περάσουν καλά στη Ζάκυνθο τις ημέρες των διακοπών τους».

Στη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο την περασμένη εβδομάδα η Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε πως οι έλεγχοι για τα ποτά θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια τουκαλοκαιριού.

Στην ίδια σύσκεψη ο εκπρόσωπος των μπαρ κ. Ζαδές είπε ότι «αυτή η κατηγορία καταστημάτων είναι αποδέκτης του κόσμου που φέρνουν τα ξενοδοχεία καθώς τα μπαρ δεν φέρνουν τουρίστες.»Πέρυσι δεν έφεραν αυτό τον κόσμο αλλά καλύτερο και όλα τα μπαρ προσαρμόστηκαν, είχαν σερβιτόρες και πουλούσαν το μπουκάλι το ποτό 300 ευρώ. Πήγαν λοιπόν σε αυτό το μοτίβο και διορθώθηκαν. Όμως το 2019 είχαν τον κόσμο που έχουμε και σήμερα, ενώ το 2020 και το 2021 είχαν καλό κόσμο, που τον έφεραν τα ξενοδοχεία. Τα μπαρ ζητούν από τα ξενοδοχεία να φέρνουν καλό κόσμο γιατί αλλιώς δημιουργούνται προβλήματα, όπως για παράδειγμα ότι μπαίνουν μετά τις 10 και 11 και 12 το βράδυ και μπαίνουν μεθυσμένα. Το κέντρο του Λαγανά, μέχρι εκείνη την ώρα, δεν τα μεθάει τα παιδιά. Θέλω να καταλήξω ότι ο Λαγανάς δεν διορθώνεται με αυτές τις διαπιστώσεις αλλά όταν τα ξενοδοχεία αποφασίσουν και πουν ότι δεν βάζουν στα δωμάτιά τους το 18-20. Εμείς θα περιποιηθούμε αναλόγως τον κόσμο που θα φέρουν τα ξενοδοχεία».

Για τα νοθευμένα ποτά ο κ. Ζαδές είπε ότι «οι ποινές πρέπει να είναι αυστηρές για όποιον εντοπίζεται με αυτά στο μαγαζί του. Δεν μπορεί να πουλάνε μπαλόνια (αερίου γέλιου) για να τους βάλουν μέσα στα μαγαζιά και να έχουν το ποτό μισό ευρώ ή ένα ευρώ… οι ποινές πρέπει να είναι αφαίρεση αδείας για ένα μήνα».

Τέλος για το θέμα των ελέγχων στη σύσκεψη πήρε το λόγο ο Αστυνομικός Διευθυντής Ζακύνθου Ανδρ. Τσαπικούνης ο οποίος είπε ότι «οι δράσεις που γίνονται είναι μαζικές και στοχευμένες. Δεν μπορούμε να έχουμε έναν αστυνομικό δίπλα σε κάθε πολίτη γιατί αυτό είναι ανεφάρμοστο αλλά το σχέδιό μας αφορά όλα τα αδικήματα και οι αστυνομικοί έχουν τη γνώση, τη θέση, την τεχνογνωσία και την εμπειρία να εφαρμόσουν το νόμο», ενώ σημείωσε ότι έγιναν σημαντικές προσπάθειες για να έλθουν τα κλιμάκια της Πάτρας που διενεργούν ελέγχους στα ποτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *