Ζάκυνθος

Αντιπαράθεση ΝΕ ΠΑΣΟΚ με ΝΔ για τη δράση του Βουλευτή Ανδ. Πάτση

Πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ της Νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έγιναν οι εξελίξεις με τον Βουλευτή Ανδρέα Πάτση  ο οποίος τελικά διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

Τον ποδοσφαιρικό παράγοντα, δικηγόρο και βουλευτή, της μονοεδρικής Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση, διέγραψε από την κοινοβουλευτική της ομάδα η Νέα Δημοκρατία, μετά τον πολύμηνο ορυμαγδό των καταγγελιών, γύρω από εταιρείες-κοράκια, συμφερόντων του, με αντικείμενο την εξαγορά κόκκινων δανείων και πλειστηριασμών ακινήτων ελλήνων πολιτών.

Ως ιδιοκτήτης τριών εξωχώριων εταιρειών ειδικού σκοπού, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Α. Πάτσης, φέρεται με βάση τα δημοσιεύματα, να αγόρασε κοψοχρονιά, από την Τράπεζα Πειραιώς, κόκκινα δάνεια συνολικού ύψους 63.400.000 ευρώ, έναντι μόλις 4.300.000 ευρώ, κερδοσκοπώντας  ασύστολα.

Πέραν όλων αυτών, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας καταγγέλλεται να έχει εισπράξει, μόνο για τα τελευταία δύο χρόνια, ποσό άνω του 1.000.000 ευρώ, από συμβουλές που έδινε στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, γεγονός, που μετά τον σάλο, οδήγησε σε παραίτηση τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ Γιώργο Κωνσταντόπουλο. Βεβαίως δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο αρμόδιος Υπουργός Κυριάκος  Πιερρακάκης, την παραίτηση του οποίου αναμένουμε.

Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για τις «επαγγελματικές» του δραστηριότητες, δεν κρίθηκαν επαρκείς από το κόμμα του, το οποίο αναγκάστηκε, συρόμενο από τις εξελίξεις, να παραδεχθεί την «αριστεία» σε καθεστωτικές και πελατειακές αντιλήψεις, κατά την άσκηση εξουσίας .

Η πιο τρανταχτή όμως απόδειξη της διαπλοκής, στο ζήτημα αυτό, είναι ο κ. Πάρης Πάτσης, γιός του διαγραφθέντος βουλευτή, Ανδρέα Πάτση, ο οποίος είχε στη ΝΔ το ρόλο του συντονιστή της θεματικής ενότητας: Μη Εξυπηρετούμενα Επιχειρηματικά Δάνεια.

Βέβαια, όπως δήλωσε, απτόητος και χωρίς καμία ηθική αναστολή, ο Ανδρέας Πάτσης, θα παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής, προς ανακούφιση των ζακυνθινών οφειλετών, που θα έχαναν το μέσο, όπως μαρτυρά και η φωτογραφία.

Στην απάντησή της η ΝΝ κάνει λόγο για φθηνό λαϊκισμό και αναφέρει:

Ο βουλευτής Γρεβενών κ. Πάτσης διεγράφη απ την Κ.Ο. της ΝΔ καθώς οι επαγγελματικές του δραστηριότητες δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτη αλλά ούτε και με τις αρχές της ΝΔ.
Η προσπάθεια της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ    Ζακύνθου να κάνει αισθητή την παρουσία της στο νησί είναι εν μέρει κατανοητή.
Αν όμως ο τρόπος που έχουν επιλέξει τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ για να πολιτευτούν είναι ο φθηνός άκρατος  λαϊκισμός και η λάσπη, όπως μαρτυρά η φωτογραφία που συνοδεύει την ανακοίνωση τους, τότε θα  παραμείνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Την ώρα που η Ελλάδα Αλλάζει και κοιτάζει το μέλλον με σιγουριά κάποιοι ξεθάβουν το παρελθόν για να αποκτήσουν παρόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *