Ζάκυνθος

Αντιπαραθέσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Περιφερειακό

Οκτώ ολόκληρες  ώρες κράτησε η σημερινή πρώτη ημέρα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων νήσων που έγινε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ζακύνθου και το οποίο ξεκίνησε στις 10 το πρωί και τελείωσε στις 6 το απόγευμα.

Η πρώτη ημέρα της συνεδρίασης αναλώθηκε κυρίως στις επερωτήσεις ενώ από τα πιο σημαντικά θέματα ήταν η διαχείριση των απορριμμάτων στα νησιά του Ιονίου και στη Ζάκυνθο.

Μετά την εισήγηση για τη δραστηριότητα του ΦοΔΣΑ Ιονίων που έγινε από τον τεχνικό προϊστάμενο Θεόδωρο Κάρδαρη, ακολούθησε βροχή ερωτήσεων για Λίβα, και Σκοπό, ενώ πολλά απαντήθηκαν από την Αντιπεριφερειάρχη Κ. Μοθωναίου.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων και ζήτησαν να ενημερώσουν για τα θέματα της Ζακύνθου, υποχρέωση που έφερε σε πέρας  εκ μέρους του Σωματείου «Καθαρά Νερά» η Ιωάννα Αρβανιτάκη.

Η Περιφερειάρχης είπε ότι παρέλαβε ένα φορέα καθαριότητας με παθογένειες και η Αντιπεριφερειάρχης Κ. Μοθωναίου είπε ότι έχουν μεταφερθεί από το Λίβα εκτός Ζακύνθου 6.000 τόνοι σκουπιδιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *