Ζάκυνθος

Αντιδράσεις από το Δήμαρχο για τις πρωτοβουλίες της ΠΙΝ στο Λίβα

Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦοΔΣΑ Ιονίων νήσων που έγινε το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη καθώς το θέμα που αφορούσε τη Ζάκυνθο «άναψε φωτιές».

Το θέμα ήλθε ως «Ανάθεση για λειτουργία της προσωρινής μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων Ζακύνθου έως την ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού» και προκάλεσε την αντίδραση του Δημάρχου Νικήτα Αρετάκη ο οποίος θεωρεί ότι δεν είναι προς το συμφέρον του νησιού η ανάθεση στην εταιρεία που είναι και τώρα στο Λίβα.

Ο Δήμαρχος της Ζακύνθου, που είναι μέλος του ΔΣ στο ΦοΔΣΑ, ανέφερε ότι οι συγκεκριμένες επιλογές που προτείνονται θα έχουν ως αποτέλεσμα να αναγκαστεί να αυξήσει υπερβολικά τα δημοτικά τέλη στην καθαριότητα γιατί δεν θα μπορεί να καλύψει τα υπέρογκα έξοδα. Ο Δήμαρχος ανέφερε ακόμα στον –Ε- ότι δεν υπάρχει περίπτωση στην περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης που διανύουμε να βάλει αυξήσεις, τη στιγμή που τα νοικοκυριά αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες.

Εκείνο που έγινε γνωστό είναι ότι κατά τη συζήτηση του θέματος της Ζακύνθου αποχώρησαν εκπρόσωποι από τα άλλα νησιά.

Στη συνεδρίαση αναφέρθηκε πως η σύμβαση που υπάρχει τώρα με τον εργολάβο στο Λίβα για την προσωρινή επεξεργασία, εξαντλεί τις προϋπολογιζόμενες ποσότητες και θα ολοκληρωθεί στο προσεχές διάστημα. Ζητήθηκε λοιπόν να δοθεί παράταση στον ίδιο ανάδοχο η επεξεργασία 7.000 τόνων σκουπιδιών με 41,60 ευρώ τον τόνο.

Οι λόγοι που αντέδρασε ο Δήμαρχος Ζακύνθου θα γίνουν εκτενώς γνωστοί στο άμεσο μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *