Ζάκυνθος

Άνοιξε την Πέμπτη η πλατφόρμα για τις δηλώσεις των αγροτών

Από χθες Πέμπτη 14 Απριλίου άνοιξε η πλατφόρμα στην οποία οι αγρότες θα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις για την ενιαία ενίσχυση, σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση, η οποία προωθεί την ψηφιοποίηση και σε αυτόν τον τομέα.

Χθες εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση από τα αρμόδια υπουργεία, Αγροτικής Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στην οποία επισημαίνεται ότι «Με τη νέα διαδικασία, ο αγρότης μπορεί πλέον να υποβάλλει την αίτησή του διαδικτυακά είτε ο ίδιος, είτε με τη συνδρομή των πιστοποιημένων Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ). Η είσοδος στην υπηρεσία γίνεται μέσω του eae.opekepe.gov.gr, με τη χρήση των κωδικών Taxisnet. Όλες οι διαδικασίες θα πραγματοποιούνται ψηφιακά, με αμεσότητα, ταχύτητα, διαφάνεια και χωρίς επιβαρύνσεις».

Στη Ζάκυνθο αναμένουν να εξυπηρετηθούν περίπου 6.000  αγρότες οι οποίοι ενεργοποιούν τα δικαιώματα για να λάβουν τις επιδοτήσεις, αν και κάθε χρόνο ο αριθμός τους μειώνεται.

Από την πλευρά του ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζακύνθου πρέπει να ενημερώσει τους παραγωγούς για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν  καθώς διαθέτει πιστοποιημένο ΚΥΔ.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σημειώνει πως «Ικανοποιείται, έτσι, ένα πάγιο αίτημα των αγροτών της χώρας και των 412 ΚΥΔ που ήδη λειτουργούν, ενισχύοντας τον υγιή ανταγωνισμό και εξοικονομώντας σημαντικούς πόρους. Περαιτέρω, ενισχύεται ο θεσμικός ρόλος του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), μειώνοντας σημαντικά το λειτουργικό κόστος και διευκολύνοντας τη διασταύρωση των στοιχείων.

Η υλοποίηση της πλατφόρμας έγινε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αξιοποιώντας και ενσωματώνοντας όλα τα νέα προηγμένα δεδομένα και εργαλεία και φιλοξενείται στις υποδομές του Ενιαίου Κυβερνητικού Νέφους (G-Cloud). Με αυτό τον τρόπο, υλοποιείται μια ψηφιακή διαρθρωτική παρέμβαση στον αγροτικό τομέα και εκπληρώνεται η κυβερνητική δέσμευση για μετάβαση των πληροφοριακών συστημάτων της δημόσιας διοίκησης σε δημόσιο υπολογιστικό νέφος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *