Ζάκυνθος

Ανοιχτό Βιοτεχνικό Μουσείο στα Καμίνια ετοιμάζει ο Δήμος

Από τις αρχές του έτους έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για την ανάπλαση στα Καμίνια και η δημοτική αρχή έχει εκφράσει τη βούλησή της να αλλάξει τα κακώς κείμενα σε αυτό το σημείο της πόλης, που μπορεί να πρέπει να αναδειχθεί γιατί έχει τις προϋποθέσεις.

Σε δύο φάσεις το έργο που περιλαμβάνει πλατεία, παιδική χαρά, σταμπωτά στα δρομάκια και ηλεκτροφωτισμό

Το σχέδιο του Δήμου που είναι σε εξέλιξη παρουσίασε στον –Ε- ο αρχιτέκτονας Διονύσης Κωνσταντόπουλος που είναι σύμβουλος του Δημάρχου και ασχολείται εντατικά με τον τομέα των αναπλάσεων.

Με δεδομένο ότι στα Καμίνια υπάρχουν ακόμα ορισμένα από τα παλιά καμίνια που έψηναν τον πηλό και έφτιαχνα διαφόρων μεγεθών τούβλα και άλλα παρόμοια δομικά υλικά, ο Δήμος προτίθεται να λειτουργήσει εκεί ένα Ανοιχτό Βιοτεχνικό Μουσείο. Όμως για να γίνει αυτό θα χρειαστεί οργάνωση του χώρου στη βάση συγκεκριμένου σχεδίου, εξηγεί ο κ. Κωνσταντόπουλος.

«Έχουμε αποτυπώσει τα υφιστάμενα σταμπωτά και  όπου χρειάζεται θα τα συμπληρώσουμε. Είμαστε σε συνεργασία με τη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου για να γίνει ο σχεδιασμός» είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφέρει πως ενδέχεται να υπάρξει ανάγκη να αγοραστούν κάποιοι χώροι για να γίνει το Μουσείο.

Το έργο της ανάπλασης των Καμινίων θα γίνει σε δύο φάσεις και αρχικά θα ηλεκτροφωτιστούν δρομάκια που τη νύχτα είναι στο σκοτάδι, θα καθαριστούν χώροι και θα μπουν τα σταμπωτά. Επίσης θα συμπληρωθεί το σταμπωτό στην οδό Πήλικα..

Σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο του Δημάρχου, εξετάζεται η λειτουργία χώρου στάθμευσης στο πάνω μέρος και απέναντι από το σταθμό του ΚΤΕΛ, το οποίο θα εξυπηρετεί τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες μας.

Ο κ. Διονύσης Κωνσταντόπουλος  είπε ότι το έργο θα υλοποιείται σταδιακά και σύμφωνα με τις διαθέσιμες πιστώσεις, ενώ ανέφερε ότι το σκεπτικό είναι να γίνονται οι αναπλάσεις διαφόρων σημείων της πόλης που όμως θα συνδέοντα μεταξύ τους.

Εκείνο που εμείς  πρέπει να επισημάνουμε από την πλευρά μας είναι ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι εγκαταλελειμμένη διαχρονικά από τις τοπικές αρχές και θα γίνει το μεγάλο στοίχημα της δημοτικής αρχής αν καταφέρει να υλοποιήσει το σχέδιό της μέσα στον επόμενο χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *