Ζάκυνθος

Ανησυχία για νέα “έκρηξη” κρουσμάτων με 94 θετικά την Πέμπτη στη Ζάκυνθο

Εντείνονται οι ανησυχίες στους κόλπους της επιστημονικής κοινότητας για τη νέα έξαρση της πανδημίας κυρίως στις τουριστικές περιοχές και χθες η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, στην έκτακτη ενημέρωση επανέλαβε τη σύσταση για τη δεύτερη αναμνηστική δόση, όσον αφορά τους 70 ετών και άνω αλλά και για τους 60 και άνω, εφόσον διατηρούν υποκείμενα νοσήματα ή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.


Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ξεκαθάρισε ότι για την ηλικιακή ομάδα 30-59 ετών η τέταρτη δόση μπορεί να παρέχεται εξατομικευμένα ύστερα από σύμφωνη ιατρική γνώμη, που σημαίνει ότι είναι προαιρετική.


ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΧΘΕΣ


Xθες Πέμπτη τα κρούσματα ανήλθαν σε όλη την Ελλάδα σε 15.498 σύμφωνα με δεδομένα του ΕΟΔΥ για το τελευταίο 24ωρο. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 2.984.

Παράλληλα, καταγράφηκαν 13 θάνατοι από COVID-19. Aπό την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.232 θάνατοι. Τέλος, 97 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).


Ειδικά στη Ζάκυνθο τα κρούσματα ανήλθαν σε 94, στην Κέρκυρα 373, στη Ρόδο 259, στη Μύκονο 52, στη Σύρο 86 και στην Κω 87.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ


Για τα νέας γενιάς εμβόλια, η κ. Θεοδωρίδου δήλωσε τα εξής:

«Υπάρχει μια προσδοκία και πεποίθηση ότι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε τα νέας γενιάς εμβόλια. Είναι ακόμα στο στάδιο κλινικής μελέτης και υπάρχει προβληματισμός για το ποια θα είναι πιο κατάλληλα και αν θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες. Μέχρι να γίνουν και να εφαρμοστούν απαιτείται χρόνος και αν έχουμε στα χέρια μας ένα εμβόλιο που προστατεύει σε μεγάλο ποσοστό είναι λάθος να περιμένουν για ένα καλύτερο εμβόλιο του Φθινοπώρου ή του Χειμώνα. Μακάρι να το έχουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *