Ζάκυνθος

Αναβλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο, απούσα η αντιπολίτευση

Η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 27-7 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναβλήθηκε, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των Συμβούλων απείχε και ήταν ελάχιστοι αυτοί που ανέβηκαν τις σκάλες του Πνευματικού κέντρου για να λάβουν μέρος στη συνεδρίαση.

Για μισή περίπου ώρα το Προεδρείο ανέμενε την προσέλευση και στη συνέχεια έγινε καταγραφή των παρευρισκομένων . Τώρα αναμένεται η έκδοση της νέας πρόσκλησης η οποία προφανώς θα είναι μέσα στον Αύγουστο μήνα.

Σημειώνεται ότι η μείζονα αντιπολίτευση είχε δώσει σαφή δείγματα της στάσης της με ανακοίνωση που εξέδωσε και στην οποία έθετε ερωτήματα για την απουσία από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης όλων των σοβαρών θεμάτων για τα οποία έπρεπε να γίνει συζήτηση όπως η διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων αλλά και η έλλειψη νερού. Η παράταξη του κ. Αρμένη ανέφερε πως θα συμμετέχει στα Δημοτικά Συμβούλια μόνο όταν μπουν για συζήτηση όλα τα σοβαρά θέματα και προβλήματα που έχει θέσει.

Ο Δήμαρχος ο οποίος συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης, έκανε δήλωση λίγο πριν διαλυθεί η συνεδρίαση και ανακοίνωσε ότι από εδώ και πέρα θα συμμετέχει στα Δημοτικά Συμβούλια μέσω του υπολογιστή δηλαδή με τηλεδιάσκεψη. Ο κ. Αρετάκης είπε ότι η μέχρι τώρα απουσία του από τα Δημοτικά Συμβούλια σχετιζόταν με τη στάση των συμβούλων και συγκεκριμένα σημείωσε πως δεν ανέχεται τις βρισιές. Ο Δήμαρχος εκτίμησε ότι μέσω της τηλεδιάσκεψης θα αμβλυνθούν οι αντιθέσεις και  οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων θα είναι πιο κόσμιες.

Η συνεδρίαση διαλύθηκε και οι Σύμβουλοι αποχώρησαν.

Η αντιπολίτευση

Προχθές το πρωί ο συνδυασμός της αντιπολίτευσης «Μαζί αλλάζουμε τη Ζάκυνθο» με επικεφαλής το Γιώργο Αρμένη έκανε γνωστές τις θέσεις του και την παρέμβασή του στο Υπουργείο Εσωτερικών για τη στάση του Δημάρχου.

Η επιστολή του συνδυασμού αναφέρει:

Με την πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27-7-2022  ο κ. ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι δεν έχει καμία σχέση με τις βασικές Δημοκρατικές  Αρχές που υποτίθεται ότι υπηρετεί θεσμικά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πρόταση της παράταξης μας έχει αποφασίσει να ενταχθούν στην ημερήσια διάταξη και να συζητηθούν στο ΔΣ μεταξύ άλλων τα φλέγοντα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων ,των υγρών αποβλήτων και της υδροδότησης της Ζακύνθου.

Στην σημερινή ημερήσια διάταξη απουσιάζουν τα φλέγοντα αυτά θέματα που ταλαιπωρούν τους Ζακυνθινούς πολίτες και τους επισκέπτες του Νησιού μας.

Αντιδημοκρατικά και Αντιδεοντολογικά ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου συντάσσουν την ημερήσια διάταξη με διαχειριστικά θέματα αγνοώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την αγωνία των Ζακυνθινών για τα σκουπίδια, τη μυρωδιά και τη μπόχα στα χωριά και τις γειτονιές της πόλης που υποφέρουν από την έλλειψη και την κακή ποιότητα του νερού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ζητήσει με απόφασή του την παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την απουσία του Δημάρχου και την άρνηση υλοποίησης των αποφάσεων του.

Η ευθύνη της κυβέρνησης περιορίζεται στην παρέμβαση του κ. Βορίδη για την ενίσχυση της αυθαιρεσίας στην Αυτοδιοίκηση.

Θα συμμετέχουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν θα έχει θέματα συζήτησης αυτά που έχουμε αποφασίσει και που αποτελούν τα κυρίαρχα προβλήματα της Ζακύνθου σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *