Ζάκυνθος

Ανάθεση μελέτης για το διαλυμένο πλοίο που είναι σε αθλία κατάσταση

Η κατάσταση που επικρατεί φέτος με το ναυάγιο ήλθε προς συζήτηση χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο μέσω επερώτησης που κατέθεσε η μείζονα αντιπολίτευση και ο συνδυασμός ΑΝΑΣΑ.

Εκείνο που έγινε γνωστό από την πλειοψηφία, καθώς η Περιφερειάρχης απουσίαζε από τη συνεδρίαση, είναι ότι έχουν ξεκινήσει οι απαιτούμενες διαδικασίες με σύνταξη μελετών για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα, όπως η συντήρηση του πλοίου και η ασφάλεια στο πλάτωμα.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν,το πλοίο «Παναγιώτης» έχει σχεδόν διαλυθεί και
είναι επικίνδυνο για τους τουρίστες που πάνε στην αμμουδιά, ενώ γίνεται αναφορά και για το δρόμο διαφυγής, που τόσες αντιπαραθέσεις έχει δημιουργήσει.

Όμως πρέπει να επισημανθεί πως το κράτος δεν φάνηκε έτοιμο να διαχειριστεί το ζήτημα και η Επιτροπή που συνέστησε έδειξε φοβίες και αναποτελεσματικότητα στην άμεση αντιμετώπιση της ομολογουμένως δύσκολης κατάστασης.

Η απάντηση που δόθηκε στα ερωτήματα της ΑΝΑΣΑ αναφέρει: Tο Ναυάγιο θα ανοίξει, όταν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες ασφάλειας Αυτές σήμερα δεν υπάρχουν, αλλα ούτε δημιουργούνται δια μαγείας, γιατί δεν υπήρξε στο παρελθόν η πρόβλεψη και η υποδομή από τους τοπικούς φορείς .

Σήμερα:
Η Επιτροπή του Ναυαγίου προχωρεί στην διαδικασία γιατην ανάθεση μελέτης και έργου αποκατάστασης του πλοίου, για να διασωθεί το ίδιο και να προστατεύουν οι επισκέπτες . Έχουν γίνει αυτοψίες για τον προσδιορισμό της κατάστασης του πλοίου, η όποια είναι αθλία.

Στην ουσία είναι διαλυμένο το πλοίο αλλά και επικίνδυνο για τους επισκέπτες, που επιθυμούν να το περιεργαστούν.
Επίσης, προχωρεί μελέτη για την ασφάλεια των επισκεπτών από την χερσαία περιοχή του Ναυαγίου, στο όριο της οριοθετημένης περιοχής και προβλέπεται συνεχής φύλαξη του χώρου από ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας.
Μπαίνουν οι βάσεις λοιπόν, για την ασφάλεια στην θαλάσσια όπως και στην χερσαία ζώνη, για να μπορεί να είναι «ανοικτό» και επισκέψιμο . Παράλληλα, η Περιφέρεια χρηματοδοτείτην κατασκευή δρόμου διαφυγής ο όποιος θα αποτελέσει βασική προστιθέμενη αξία .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *