Ζάκυνθος

Αναγγελία ζημιάς των ελαιοπαραγωγών στον ΕΛΓΑ και αποζημίωση για ξηρασία μέσω ΠΣΕΑ διεκδικεί ο ΕΑΣΖ

Η παρατεταμένη ξηρασία και η ανάγκη για βροχοπτώσεις απασχολούν τους αγρότες, ή τουλάχιστον τους απασχολούσαν μέχρι την περασμένη Παρασκευή που άλλαξε ο καιρός και ήλθαν οι πολυπόθητες βροχές. Φια το θέμα αυτό μίλησε στον –Ε- ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Διονύσης Βερτζάγιας ο οποίος έκανε γνωστό πως υπάρχει ζημιά φέτος στην παραγωγή ελαιολάδου από την ξηρασία και για το λόγο αυτό θα γίνει αναγγελία στον ΕΛΓΑ.

Για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί ο κ. Βερτζάγιας σημείωσε τα ακόλουθα: «Πρόσφατα είχαμε επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ γιατί σε κάποια χωριά υπάρχει ζημιά στην παραγωγή του ελαιοκάρπου από την ξηρασία.  Υπάρχει μία πρόταση και οι κοινοτάρχες που θεωρούν ότι τα χωριά τους έχουν τέτοιο πρόβλημα, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στη Ζάκυνθο για να γίνει αναγγελία ζημιάς και μετά δηλώσεις στα ΠΣΕΑ.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ζήτησε να έλθει στη Ζάκυνθο ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ από την Πάτρα αλλά ζητάμε να γίνει η διαδικασία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων με αναγγελία ζημιάς. Είναι αρκετές οι Κοινότητες που η παραγωγή έχει πληγεί από την ξηρασία. Ορισμένες περιοχές έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα».

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζακύνθου υπενθύμισε πως οι αγρότες που έχουν πάθει ζημιά ότι πρέπει οπωσδήποτε να μιλήσουν με τους Προέδρους στα χωριά τους.

«Εμείς έχουμε μιλήσει με τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, όμως πρέπει πρώτα οι αγρότες να ειδοποιήσουν τους Κοινοτάρχες» ανέφερε ο κ. Διον. Βερτζάγιας. Σημειώνεται πως δεν έχουν πληγεί όλες οι περιοχές της Ζακύνθου που παράγουν λάδι από την ξηρασία, αλλά ορισμένα μέρη έχουν σοβαρό πρόβλημα και γι’ αυτό εξετάζεται να ζητηθεί η αποζημίωση από τα ΠΣΕΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *