Ζάκυνθος

Συνεταιριστικές οργανώσεις: Αναγκαιότητα η στήριξη των αμπελουργών

Αναγκαία και επιβεβλημένη χαρακτηρίζει η ΕΘΕΑΣ σε ανακοίνωσή της, την ικανοποίηση του αιτήματος της ΚΕΟΣΟΕ για την οικονομική στήριξη των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων οινοποιήσιμων σταφυλιών, που επλήγησαν ανεπανόρθωτα από τις συνεχείς κρίσεις.

Μάλιστα, η ΕΘΕΑΣ δηλώνει την συμπαράστασή της στην προσπάθεια ανάκαμψης του κλάδου της αμπελοκαλλιέργειας, επισημαίνοντας ότι «είναι έτοιμη να συμβάλει όπου και όπως της ζητηθεί».

Πριν από λίγες ημέρες τα στελέχη του Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζακύνθου έθεσαν το ίδιο θέμα για τα σταφύλια και τη σταφίδα του νησιού μας, θίγοντας τις πολύ χαμηλές τιμές για τον παραγωγό και τις3 αυξημένες τιμές για αγροτικά εφόδια

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΘΕΑΣ αναφέρει:

«H ΕΘΕΑΣ, εξέτασε ιδιαίτερα την αναγκαιότητα οικονομικής στήριξης των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων οινοποιήσιμων σταφυλιών, που επλήγησαν ανεπανόρθωτα από τις συνεχείς κρίσεις (δημοσιονομική – ΕΦΚ κρασιού, υγειονομική, ακρίβεια και ενεργειακή) και θεωρεί αναγκαία και επιβεβλημένη την ικανοποίηση αντίστοιχου αιτήματος της ΚΕΟΣΟΕ προς το Υπ. Α.Α.Τρ για την αμπελοκαλλιέργεια, που οικονομικά βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Η ΕΘΕΑΣ θεωρεί ότι ο κλάδος της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα αποτελεί βασικό πυλώνα της αγροτικής, κατ? επέκτασιν και της εθνικής οικονομίας που οφείλει η πολιτική ηγεσία να διασώσει, ώστε να συνεχιστεί η οικονομική και παραγωγική δραστηριότητα των παραγωγών, των μεταποιητικών και οινοποιητικών επιχειρήσεων.

Σημειώνουμε ότι η αμπελοκαλλιέργεια έχει ιστορία χιλιάδων ετών στη χώρα μας και ουδείς δικαιούται να την αφήσει στην πλήρη κατάρρευση, στην οποία, πολύ σωστά εξηγεί η ΚΕΟΣΟΕ, με μαθηματική ακρίβεια θα καταλήξει, αν άμεσα δεν ληφθούν οι αποφάσεις εκείνες που ο κλάδος υποδεικνύει.

Τέλος, η ΕΘΕΑΣ δηλώνει ότι συμπαρατάσσεται πλήρως στην προσπάθεια ανάκαμψης του κλάδου και προς αυτή την κατεύθυνση είναι έτοιμη να συμβάλει όπου και όπως της ζητηθεί».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *