Ζάκυνθος

Αν. Προβής: Σταδιακά και με αργούς ρυθμούς οδηγούμεθα στην αποκλιμάκωση αλλά όχι στο τέλος της πανδημίας

Σε σταθερή πορεία (με μικρές αυξομειώσεις) βρίσκεται ξανά ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στο νησί μας.

Μιλώντας στον -Ε- ο ιατρός παθολόγος Αναστάσιος Προβής είπε πως υπάρχει μία σταδιακή πτώση των σκληρών δεικτών, αλλά όχι με τους ρυθμούς που ήλπιζαν. «Βέβαια αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να μιλήσουμε για αποκλιμάκωση αφού  έχουμε τόσους πολλούς διασωληνωμένους και τόσους θανάτους κάθε ημέρα στη χώρα μας. Φαίνεται όμως ότι σταδιακά οδηγούμεθα στην αποκλιμάκωση, αλλά όχι στο τέλος της πανδημίας. Μέχρι τα τέλη του Μάρτη πιθανότατα να τελειώσει η αιχμή της πανδημίας και όχι η πανδημία» σημείωσε ο γιατρός και συμπλήρωσε πως σύμφωνα με τους ειδικούς από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όλοι θα κολλήσουν την ΟΜΙΚΡΟΝ, αν δεν έλθει εν τω μεταξύ κάποια άλλη μετάλλαξη.

Ο κ. Προβής ανέφερε πως δεν είναι τραγικό να κολλήσουμε την ΟΜΙΚΡΟΝ γιατί ειδικά οι εμβολιασμένοι την περνάνε πολύ ελαφρά. Είναι μηδαμινό το ποσοστό των διασωληνωμένων που έχουν εμβολιαστεί

«Είναι επιτακτικό να είμαστε όλοι θωρακισμένοι και ο μόνος τρόπος είναι ο εμβολιασμός. Φαίνεται δε πως η 3η δόση του εμβολίου βοηθάει πολύ περισσότερο από το να είχαμε ένα εμβόλιο για την ΟΜΙΚΡΟΝ» συμπλήρωσε ο κ. Προβής.

Για το θέμα των ατόμων που νοσούν ο κ. Προβής ανέφερε πως πρέπει με τα πρώτα συμπτώματα ο καθένας να πηγαίνει στο γιατρό του και να μην αφήνει να περάσουν οι ημέρες. «Είδα πολλά άτομα που είναι ασθενείς από κορονοϊό και οι εμβολιασμένοι δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα. Εκείνο που δεν αποτυπώνεται σε κανένα δείκτη είναι τα προβλήματα μετά την ασθένεια και μετά την καραντίνα. Μπορεί να είναι αναπνευστικά και να παραμείνουν για ένα ή για δύο μήνες ταλαιπωρώντας το άτομο, ενώ μπορεί να είναι και καρδιολογικά. Επιβάλλεται λοιπόν μία εξέταση μετά την καραντίνα» κατέληξε ο παθολόγος κ. Αναστάσιος Προβής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *