Ζάκυνθος

Αλ. Αυλωνίτης: “Ο Βουλευτής Ζακύνθου παίζει το “πολιτικό του κεφάλι” με το νομοσχέδιο”

«Μετέωρη» νομικά χαρακτηρίζει ο Βουλευτής Κέρκυρας και νομικός Αλ. Αυλωνίτης την Επιτροπή που συστήνεται για τη διαχείριση του Ναυαγίου μετά την ψήφιση της τροπολογίας από τη Βουλή και μιλώντας στον –Ε- αναδεικνύει ακόμη μια παράμετρο αυτής της απόφασης που αφορά το νομικό σκέλος.

Ο Βουλευτής πάντως εκφράζει τη βεβαιότητα πως η Κυβέρνηση θα επανέλθει στον αρχικό σχεδιασμό της για δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας για τη διαχείριση της περιοχής, επιμένοντας πως απώτερος στόχος είναι η ικανοποίηση ιδιωτικών συμφερόντων.

«Είδαμε αυτή τη νομοθετική δραστηριότητα του Υπουργείου σε τρεις φάσεις. Αρχικά έγινε η δημοσίευση του νομοσχεδίου που προέβλεπε τη δημιουργία Α.Ε. για το Ναυάγιο, ακολούθησε η δημόσια  διαβούλευση  και τέλος η κατάθεση  του Νομοσχεδίου στη Βουλή, χωρίς όμως να περιλαμβάνονται τα άρθρα για το Ναυάγιο. Επί 4 ημέρες συζητούσαμε το Νομοσχέδιο στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και ρωτώντας τον Υπουργό για την υπόθεση πήραμε γενικόλογες απαντήσεις» ανέφερε ο κ. Αυλωνίτης και καταλήγοντας στην Επιτροπή που συστήνεται, αναρωτήθηκε ποια θα είναι η νομική μορφή αυτού του σχήματος.

Το Δημόσιο θα μπορούσε να απαλλοτριώσει το πλοίο αν ήθελε να δώσει λύση, ανέφερε ο κ. Αυλωνίτης

«Η Επιτροπή αποτελεί μνημείο νομικής ασυναρτησίας καθώς δεν προσδιορίζεται η έδρα, οι αρμοδιότητες και η μορφή. Θα είναι μια αναθέτουσα αρχή, χωρίς όμως να υπάρχει καμία διάταξη στην τροπολογία που θα δίνει στον Υπουργό Τουρισμό ή άλλο Υπουργό τη δυνατότητα να εκδίδει αποφάσεις. Είναι μια ….κουτσή επιτροπή χωρίς νομική υπόσταση» τόνισε μεταξύ άλλων.

«Κατά τη γνώμη μου είναι μια νομοθέτηση στο πόδι. Η Κυβέρνηση θέλει να δείξει πως αν και απέσυρε το σχέδιο για την Ανώνυμη Εταιρεία, συνεχίζει να κλείνει το μάτι στα συμφέροντα της περιοχής» εκτίμησε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν περί αδυναμίας λύσεων από το Δήμο, σημείωσε πως αρμοδιότητα για την περιοχή δεν είχε ποτέ ο Δήμος αλλά το Υπουργείο Οικονομικών μια που πρόκειται για αιγιαλό. Ο κ. Αυλωνίτης αναρωτήθηκε για ποιο λόγο όλο αυτό το διάστημα η Κυβέρνηση δεν έδειξε το έμπρακτο ενδιαφέρον της για λύση στο πρόβλημα της καταστροφής  του Ναυαγίου προχωρώντας καταρχάς στην απαλλοτρίωση του πλοίου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Αυλωνίτης απάντησε και στις σοβαρές αιχμές που άφησε από το βήμα της βουλής ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης σε σχέση με την έκταση  των αντιδράσεων από τους ζακυνθινούς φορείς και πολίτες απέναντι στις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης. Απαντώντας για τον πολύ μικρό αριθμό πολιτών που συμμετείχαν στην κινητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως δεν είναι κριτήριο η συμμετοχή σε μια εκδήλωση, αλλά τα συμφέροντα των Ζακυνθινών που βρίσκονται σε επισφάλεια, ενώ έκανε λόγο για μια πολυδιάσπαση των δυνάμεων στη Ζάκυνθο που δεν βοηθά τον κοινό αγώνα.

«Κατά τη γνώμη μου αυτή η τροπολογία έγινε για καθαρά συμβολικούς λόγους. Είναι διοικητικά και νομικά ασήμαντη και αυτό σημαίνει πως θα υπάρξει νέα νομοθέτηση από την Κυβέρνηση» σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως ο κ. Ακτύπης «παίζει το πολιτικό του κεφάλι» με αυτό το Νομοσχέδιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *