Ζάκυνθος

Αλ. Αλεξάκης για την έκθεση στο Ντουμπάι: Ραντεβού με εταιρείες που βλέπουν με προοπτική τα Επτάνησα

Λίγο πριν αναχωρήσει  για το ταξίδι στο Ντουμπάι μίλησε στον –Ε- ο περιφερειακός σύμβουλος Αλ. Αλεξάκης ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως ευχής έργον θα είναι μέχρι το τέλος της εβδομάδας που θα επιστρέψει η αποστολή να έχει λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο κ. Αλεξάκης έφυγε χθες το μεσημέρι για το Ντουμπάι και δήλωσε στον –Ε-: «Η Περιφέρεια Ιονίων νήσων συμμετέχει με δικό της περίπτερο στην έκθεση και στο Ντουμπάι βρίσκονται από τις προηγούμενες ημέρες οι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Τις τέσσερις ημέρες που θα βρίσκομαι εγώ εκεί  θα υπάρχουν καθημερινά ραντεβού με διάφορες εταιρείες που βλέπουν με προοπτική τα Επτάνησα και ελπίζω να φέρουμε καλά νέα».

Για τους σκοπούς της συμμετοχής μας στην έκθεση ο κ. Αλεξάκης  είπε: «Η προσπάθεια που κάνουμε είναι διττή, τόσο στον τουριστικό όσο και στον εμπορικό τομέα. Θα έχουμε συναντήσεις με αεροπορικές εταιρείες όπως η emirates  που φέτος ξεκινάει για πρώτη φορά να δουλεύει με τη Θεσσαλονίκη. Με την Περιφερειάρχη Ιονίων έχουν γίνει κάποιες προσεγγίσεις και θα δούμε τι θα γίνει για τα επόμενα έτη, 2023 και 2024. Περισσότερα θα σας πω στην επιστροφή για να τα πούμε αναλυτικά».

Για το ίδιο θέμα η Περιφερειάρχης πριν αναχωρήσει για το Ντουμπάι δήλωσε στον –Ε- ότι θα αξιοποιήσει τις ευκαιρίες και θα έχει δυναμική παρουσία.

«Θα ανοίξουμε τα σύνορά μας πέρα από τις παραδοσιακές αγορές και θα παρουσιάσουμε τις εξελίξεις που έχουμε στα νησιά μας σε όλους τους τομείς και η Ζάκυνθος θα δείξει ότι είναι ένας τόπος κατάλληλος για τουρισμό όλων των επιπέδων» είπε η κ. Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου.

Τέλος η Περιφερειάρχης είπε ότι η ΠΙΝ λαμβάνει μέρος σε εκθέσεις τουρισμού στην Πράγα, στις Βρυξέλλες κλπ.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *