Ζάκυνθος

Αλ. Αλεξάκης: Άνοιγμα για νέες αγορές για τον τουρισμό, όπως το Χονγκ Κονγκ

Αισιόδοξος για την νέα τουριστική περίοδο παρά τα προβλήματα  που διαπιστώνονται εμφανίστηκε μιλώντας πρόσφατα  στον –Ε- ο Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων με αρμοδιότητα τον τουρισμό, Αλ. Αλεξάκης, αναγνωρίζοντας όμως την μεγάλη αναστάτωση που έφερε η τελευταία μετάλλαξη ΟΜΙΚΡΟΝ στα ταξίδια αυτή την περίοδο.

Μεταξύ άλλων ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στις επαφές και συναντήσεις που πραγματοποιούνται με τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού, σημειώνοντας πως δίνεται βαρύτητα σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά λόγω της μεγάλης εξάρτησης από τη βρετανική αγορά και τα προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπιστούν και φέτος. Μια από τις επαφές που έγιναν το τελευταίο διάστημα αφορά την τουριστική αγορά του …Χονγκ Κονγκ από την οποία φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον για ταξίδια στην Ευρώπη και στα νησιά της Περιφέρειας συγκεκριμένα.

«Ο τουρισμός βιώνει στο πετσί του τις συνέπειες της πανδημίας. Μετά από μια χαμένη σεζόν το 2020 ακολούθησε μια ικανοποιητική σεζόν παρά την αρχική ανησυχία. Είμαστε τουλάχιστον ικανοποιημένοι διαπιστώνοντας μια κίνηση που ξεπέρασε το 50% του 2019. Δυστυχώς τόσο η Ζάκυνθος όσο και η Κεφαλονιά διατηρούν μια πολύ μεγάλη εξάρτηση από τη Βρετανία με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στους δύο αυτούς προορισμούς και αυτά τα ζητήματα θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. Η Κέρκυρα είχε και φέτος ένα μεγαλύτερο εύρος αγορών» ανέφερε ο κ. Αλεξάκης σημειώνοντας πως η τωρινή κατάσταση με την πανδημία δημιουργεί προβληματισμό και για τη νέα χρονιά.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για μια ολική επαναφορά σε σχέση με το 2019 αλλά στόχος μας σαν Περιφέρεια είναι να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπάνω σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς» τόνισε, επαναλαμβάνοντας πως φορείς αλλά και επιχειρηματίες σε όλα τα νησιά έδειξαν πολύ καλά αντανακλαστικά για να έχουμε μια πολύ καλή εικόνα στους τουριστικούς προορισμούς με τήρηση των μέτρων ασφάλειας και με τα πρωτόκολλα.

«Με την συμμετοχή μας σε εκθέσεις και με στοχευόμενες παρεμβάσεις σε ταξιδιωτικές εταιρείες δίνουμε κίνητρα για να προσελκύσουμε επισκέπτες. Προγραμματίζουμε συμφωνίες για όλα τα νησιά αλλά κυρίως για Ζάκυνθο και Κεφαλονιά και αυτό που βλέπουμε είναι πως παρά την έξαρση που υπάρχει με την πανδημία, το 2022 θα είναι καλύτερο από το 2021» τόνισε ο κ. Αλεξάκης κάνοντας γνωστό πως στο πλαίσιο των προσπαθειών για νέα ανοίγματα σε τουριστικές αγορές έγιναν επαφές και στο Χονγκ Κονγκ όπου υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για ταξίδια στις χώρες της Ευρώπης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *