Ζάκυνθος

Αισθητά αυξημένη η τουριστική κίνηση στη γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης

Με πολύ ικανοποιητικές πληρότητες αναχωρούν τα πλοία της γραμμής Ζακύνθου – Κυλλήνης τον Ιούλιο μήνα, ο οποίος σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία αλλά και τις κρατήσεις που υπάρχουν, θα κινηθεί πολύ καλά στον τουρισμό.

Η εικόνα που υπάρχει για την κίνηση στο λιμάνι της Κυλλήνης δείχνει ότι εκτός από την αυξημένη ζήτηση, υπάρχουν περιπτώσεις που οι επιβάτες με τα οχήματά τους αναμένουν για να πάρουν το επόμενο δρομολόγιο.

Σε συνέχεια της αυξημένης κίνησης στο διεθνές αεροδρόμιο ου νησιού μας, βλέπουμε ότι και στο λιμάνι έχουμε ανάλογες εικόνες και αυτό προμηνύει το θερμό καλοκαίρι που θα ζήσουμε φέτος όλες τις επόμενες εβδομάδες.

Με δεδομένη την αυξημένη κίνηση θα πρέπει οι τοπικές αρχές να ασχοληθούν με το αυξημένο κυκλοφοριακό πρόβλημα του λιμανιού το οποίο θα διογκωθεί τις επόμενες ημέρες. Παρά τις κατά καιρούς εκκλήσεις των ανθρώπων του τουρισμού για να σταματήσει η ταλαιπωρία των ταξιδιωτών, οι αρχές της Ζακύνθου δείχνουν να αδιαφορούν για την κατάσταση που διαμορφώνεται κάθε φορά που το πλοίο της γραμμής μπαίνει στο λιμάνι και αρχίζει την εκφόρτωση των οχημάτων.

Για την εικόνα σε όλη την Ελλάδα ο υπουργός Τουρισμού Β. Κικίλιας ανέφερε: «Η ζήτηση είναι ανθεκτική στη M. Βρετανία και τη Γερμανία, τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές για την Ελλάδα, ενώ οι σκανδιναβικές χώρες θα παράγουν σημαντική ταξιδιωτική κίνηση. Η British Airways, η Ryanair, η EasyJet και η Jet2 αναζητούν περισσότερες πτήσεις από ό,τι το 2019 και οι Air France και Transavia επιδεικνύουν ισχυρή παρουσία», δηλώνει ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας ότι «γίνεται πραγματική μάχη για τις αεροπορικές εταιρείες να βρουν slots στα ελληνικά αεροδρόμια, τόσο στα νησιά μας όσο και στην Αθήνα».

Ο υπουργός Τουρισμού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις αγορές Η.Π.Α., Καναδά και Αυστραλίας. «Υπάρχει εισροή ταξιδιωτών μεγάλων αποστάσεων με τις τρεις μεγάλες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες – United, Delta και American – να μεταφέρουν περίπου 3.000 ταξιδιώτες την εβδομάδα, με απευθείας πτήσεις από την Ατλάντα, το Σικάγο, τη Βοστώνη, τη Νέα Υόρκη, τη Φιλαδέλφεια και την Ουάσιγκτον.

Οι απευθείας πτήσεις από τον Καναδά θα ξεκινήσουν από τις 2 Απριλίου από Μόντρεαλ και Τορόντο, ο αριθμός των επισκεπτών από την Αυστραλία φαίνεται να φτάνει φέτος σε αριθμό ρεκόρ, ενώ η Qatar Airways αναζητά πτήσεις σε νησιά, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη», επισημαίνει ο κ. Κικίλιας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *