Ζάκυνθος

Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος για σταφίδα: Δεν υπάρχει κατώτατη εγγυημένη τιμή και το κόστος παραγωγής συνεχώς μεγαλώνει

Σε ανακοίνωσή του ο Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος επισημαίνει πως “την καλοπροβαρισμένη «επιτυχημένη παράσταση» που μας πλάσαραν πέρυσι μεγαλέμποροι και κυβέρνηση ετοιμάζουν να ξανά ανεβάσουν και φέτος σε ότι αφορά την τιμή της σταφίδας. Για άλλη μια φορά δεν έχει συμφωνηθεί κατώτατη εγγυημένη τιμή με τα έξοδα παραγωγής να έχουν εκτοξευτεί”.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου μετά από επαφή που είχε με τον Αγροτικό συνεταιρισμό Ζακύνθου  (Ένωση) για να ενημερωθεί για το τι θα γίνει με την σταφίδα και τα σταφύλια φέτος εκφράζει την δυσαρέσκειά του και ενημερώνει τους παραγωγούς τα παρακάτω που έλαβε γνώση:

●              Πάλι φέτος οι νόμοι της ελεύθερης αγοράς θα καθορίσουν την τιμή της σταφίδας και πάλι σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

●              Όσο για τα σταφύλια ούτε λόγος δεν γίνεται για εσωτερική χρήση στο νησί είτε ως επιτραπέζια είτε στην οινοποιία.

●              Οι απλήρωτοι παραγωγοί απο τα προηγούμενα χρόνια, με αργούς ρυθμούς πληρώνονται απο τον συνεταιρισμό, αλλά χωρίς να είναι ξεκάθαρο ποιοι είναι αυτοί και σε τι ποσοστό των χρωστούμενων.

Ο Σύλλογος καλεί όλους τους αγρότες του νησιού σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *