Ζάκυνθος

Αυξάνονται δραματικά τα ατυχήματα με τις «γουρούνες» και είμαστε στην αρχή της τουριστικής σεζόν

Την ανησυχία τους εκφράζουν οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας και ειδικότερα στο Νοσοκομείο για την αύξηση των τροχαίων και ειδικά των περιστατικών με θύματα τουρίστες που κυκλοφορούν με τις γνωστές «γουρούνες».

Εκείνο που έγινε γνωστό είναι ότι τα εν λόγω περιστατικά βαίνουν συνεχώς αυξανόμενα και τις τελευταίες ημέρες είναι πολλοί οι τουρίστες που τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στα επείγοντα.

Ενδεικτικά να αναφερθεί πως σε ένα 24ωρο πήγαν στα επείγοντα του νοσοκομείου Ζακύνθου τέσσερα άτομα από τροχαία με «γουρούνες» και σε μία από τις περιπτώσεις αυτές το άτομο είχε τραυματιστεί σοβαρά.

Ένα ακόμα θέμα που θίγεται φέτος στην έναρξη της τουριστικής περιόδου αφορά την κατάσταση των δρόμων και συνολικά του οδικού δικτύου, το οποίο χρειάζεται άμεσα συντήρηση και επούλωσε σε όλες τις μεγάλες λακούβες.

Οι επιχειρηματίες του τουρισμού από την πλευρά τους επισημαίνουν ότι τα νησί μας δεν έχει προετοιμαστεί εγκαίρως για να υποδεχτεί πολύ κόσμο, όπως γνωρίσαμε τη Ζάκυνθο το 2019 και άλλες χρονιές πριν την πανδημία.

  Μιλώντας στον –Ε- ο γιατρός του Νοσοκομείου  Τάσος Σιδηροκαστρίτης  που αρκετές φορές υποδέχεται τέτοια τροχαία στα επείγοντα τις νυχτερινές ώρες, δήλωσε ότι ι φέτος δεν αρχίσαμε καλά με τα τροχαία ατυχήματα αλλά  και με πολλά άλλα.

«Στις τουριστικές περιοχές της Ζακύνθου βλέπουμε ότι τα ξενοδοχεία  έχουν γουρούνες και τις νοικιάζουν στους τουρίστες.

Τρία με τέσσερα τροχαία με γουρούνες έγιναν τη νύχτα της Τετάρτης και βρισκόμαστε ακόμα στις 11 Μαΐου.  Το οδικό δίκτυο στη Ζάκυνθο είναι κατεστραμμένο και δεν φταίνε μόνο οι οδηγοί αλλά και οι δρόμοι.  Ερωτώ όμως τι θα γίνει  τον Ιούλιο αν έχουμε τώρα τόσα σοβαρά περιστατικά  που νοσηλεύονται… Είναι νέοι άνθρωποι.

Υπάρχει γραφειοκρατία και μετάθεση ευθυνών, αλλά τελικά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και δεν παίζει ρόλο αν αφορά το Δήμο ή την Περιφέρεια.

Είναι τραγικό να έχουμε 3 με 4 περιστατικά την ημέρα το Μάιο μήνα. Οι άνθρωποι έρχονται εδώ για διακοπές και κινδυνεύει η ζωή τους. Κάποτε οι γουρούνες ήταν 50 κυβικά και τώρα είναι 600. Αυτό γίνεται γιατί τις νοικιάζουν με το δίπλωμα του αυτοκινήτου. Αυτοί που τις οδηγούν είναι εκτεθειμένοι ακόμα και αν φορούν κράνος.

Περιμένουμε από την κυβέρνηση να νομοθετήσει γι’ αυτά τα ζητήματα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σιδηροκαστρίτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *