Ζάκυνθος

Αυτοψία των μελών της Επιτροπής για το Ναυάγιο (photos)

Το πλάτωμα του Ναυαγίου επισκέφτηκαν τα περισσότερα από τα  μέλη της Επιτροπής Πρότυπης Τουριστικής Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου χθες το μεσημέρι και αυτή η επίσκεψη έγινε προκειμένου να δουν από κοντά και όλοι μαζί μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση της περιοχής, την εικόνα που σήμερα υπάρχει στο πλάτωμα, αλλά και την κατάσταση που παρουσιάζουν τα κτίσματα που είχαν κατασκευαστεί εκεί κατά το παρελθόν.

Παρά τις καιρικές συνθήκες που δεν ήταν ευνοϊκές, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρέας Μαρινάκης και Γιώργος Μοθωναίος , οι ξενοδόχοι  Γιώργος Τσουρουνάκης και  Νίκος Γιακουμέλος, ο Πρόεδρος και ο οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Φώτης Κόττης και Νίκος Τσίπηρας περιηγήθηκαν στο χώρο που αυτή την ώρα δεν υπήρχαν άλλοι επισκέπτες, εντοπίζοντας τα σημεία στα οποία οι τουρίστες αφήνουν τα οχήματα τους, αλλά και στέκονται για να θαυμάζουν τη θέα και να τραβήξουν φωτογραφίες. Μαζί τους ήταν οι δύο Πρόεδροι των κοινοτήτων Αναφωνήτριας και Βολιμών Στ. Τσουκαλάς και Ν. Θεοδόσης.

Την επίσκεψη αυτή ακολούθησε συζήτηση για τις κοινές προτάσεις που θα κατατεθούν τις επόμενες ημέρες στο Υπουργείο Τουρισμού, ενώ προτεραιότητα τίθεται στο άνοιγμα της πρόσβασης στο αξιοθέατο από αυτό το καλοκαίρι εντοπίζοντας το σημείο όπου θα πρέπει να γίνεται η διαχείριση των επισκεπτών ώστε να μην κατεβαίνουν όλοι μαζί, αλλά ελεγχόμενα. Ως προτεραιότητα τίθεται το θέμα της χάραξης της παραλίας προκειμένου να γίνουν εγκαίρως οι πρώτες υποτυπώδεις παρεμβάσεις που θα έχει ανάγκη η περιοχή.

2 σχόλια

  1. Αφού δεν σας πήρε ο χαμπάρι ο “μάντης” Άγιο είχατε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *