Ελλάδα

A. Σαμαράς: «Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας άμεσα»

“Η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί και θα κυβερνηθεί” δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς και κάλεσε όλες τις δυνάμεις που συμφωνούν με τους στόχους του να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

“O ελληνικός λαός ψήφισε την ευρωπαϊκή πορεία και την παραμονή μας στο ευρώ. Ψήφισε τις πολιτικές που θα φέρουν δουλειές, ανάπτυξη και δικαιοσύνη στον έλληνα πολίτη. Δεν θα υπάρξουν άλλες περιπέτειες, δεν θα τεθεί σε αμφιβολία η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Είναι σημαντική στιγμή για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Καλούμε όλες τις δυνάμεις που συμμερίζονται τους στόχους αυτούς να μετέχουν σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί.  Η κυβέρνηση πρέπει να φέρει ανάπτυξη, θα σεβαστούμε την υπογραφή και τις δεσμεύσεις της χώρας, το κράτος έχει συνέχεια και συνέπεια. Οι πολίτες μας τίμησαν με την ψήφο τους, θέλω να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό. Είπαμε την αλήθεια στον λαό και μας άκουσε. Υπόσχομαι ότι θα τιμήσω πλήρως την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι έλληνες, θα δουλέψουμε μαζί με τους ευρωπαίους εταίρους μας για να συμπληρώσουμε την οικονομική πολιτική με ανάπτυξη και αντιμετώπιση της ανεργίας.  Στόχος μας είναι να βγούμε από την κρίση με κοινωνική συνοχή με δουλειές, με δικαιοσύνη και ασφάλεια. Εμείς τηρούμε ότι είπαμε η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί και θα κυβερνηθεί. Η ΝΔ ήταν και είναι δύναμη ευθύνης”.

Ο κ. Σαμαράς στάθηκε επίσης στην ανάγκη να σχηματιστεί αμέσως κυβέρνηση.

“Δεν έχουμε δικαίωμα να καθυστερήσουμε άλλο, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με ακυβέρνητες πολιτείες. Έχουμε σχέδιο και θα συζητήσουμε με τους Ευρωπαίους εταίρους. Έχουμε πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και μας τίμησε με την ψήφο του, δεν λαϊκίσαμε” ανέφερε ο κ. Σαμαράς, επιστρέφοντας στα κεντρικά γραφεία του κόμματος από το Ζάππειο.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν ο κ. Αλέξης Τσίπρας “θα είναι αντιπολίτευση”, ο κ. Σαμαράς απάντησε “προφανώς”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *