Ζάκυνθος

7 νέα κρούσματα χθες σε μαθητές

Αυξημένη είναι ανησυχία για τα κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές καθώς  τα τελευταία 24ωρα ο αριθμός παιδιών που νοσούν σε σχολεία του νησιού έχει γίνει διψήφιος. Το στοιχείο πάντως που έχει την σημασία του, είναι πως τα κρούσματα εμφανίζονται σε διαφορετικά σχολεία  του νησιού και όχι μέσα στην ίδια τάξη. 

Αναμενόμενη η αύξηση σημειώνει το Υπουργείο Παιδείας

Την περασμένη Τετάρτη έγιναν γνωστά νέα κρούσματα σε σχολεία της Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και πιο συγκεκριμένα ένας μαθητής στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της Ρίζας   και δύο αδερφάκια στο 5ο Δημοτικό της Πόλης. Χθες Πέμπτη ο αριθμός των κρουσμάτων ανέβηκε: Ανακοινώθηκε ένα κρούσμα στο 4ο Δημοτικό σχολείο και δύο κρούσματα στο 5ο Δημοτικό ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στα Δημοτικά σε έξι. Κρούσματα είχαμε χθες και σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα δύο  νέα κρούσματα  στο 2ο Λύκειο της Παναγούλας, ένα στο 2ο Γυμνάσιο και ένα ακόμη  κρούσμα στο Μουσικό.

Τα τμήματα στα οποία φοιτούν οι παραπάνω μαθητές συνεχίζουν κανονικά την λειτουργία τους, ωστόσο τα κρούσματα σε σχολεία παρουσιάζουν αυξητική τάση πανελλαδικά.

Το Υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωση του σημειώνει πως η αύξηση των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στα παιδιά το επόμενο χρονικό διάστημα είναι αναμενόμενη, καθώς:

Ο ιός πλήττει πρωτίστως τους ανεμβολίαστους, επομένως κατ’ εξοχήν τις ηλικίες που δεν μπορούν να εμβολιαστούν (παιδιά έως 11 ετών) και τις ομάδες με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμών, οι οποίες πρόσφατα εντάχθηκαν στο σύστημα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, ήτοι 12-17 ετών, έχουμε κατακόρυφη αύξηση εργαστηριακών αλλά και αυτοδιαγνωστικών ελέγχων στους μαθητές. 

Δηλαδή, ενώ το καλοκαίρι δεν πραγματοποιείτο συστηματικός έλεγχος νόσησης στα παιδιά, σήμερα έχουμε τακτικούς, συστηματικούς ελέγχους σε πάνω από 1,2 εκατ. άτομα, γεγονός που θα αναδείξει ασυμπτωματικά κρούσματα που μέχρι σήμερα δεν θα εντοπίζονταν.

ermisnewsroom

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *