Ζάκυνθος

5,15% πάνω από την κίνηση του 2019 οι αφίξεις το α’ 4μηνο του 2022 στο Αεροδρόμιο Ζακύνθου

Αυξημένη κατά 5,15% είναι η κίνηση του Διεθνούς Αεροδρομίου Ζακύνθου το πρώτο τετράμηνο του 2022 σε σχέση με τo αντίστοιχο τετράμηνο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Fraport σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Σε σύνολο 14 αεροδρομίων της χώρας που η λειτουργία τους συνδέεται άμεσα με τις αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό, μόνο δύο από αυτά εμφανίζουν αύξηση σε  σχέση με το 2019 και αυτά είναι τα Αεροδρόμια του Ακτίου και της Ζακύνθου. 

Συνολικά στα 14 αεροδρόμια της χώρας οι αφίξεις το πρώτο 4μηνο του 2022 είναι κατά 19% λιγότερες σε σχέση με το αντίστοιχο 4μηνο του 2019. (ίδε πίνακα). 

Καλύτερα από πλευράς αφίξεων πάει και ο μήνας Μάιος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάζεται το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο αριθμός των προγραμματισμένων αεροπορικών θέσεων για τους ελληνικούς προορισμούς έως τις 29 Μαΐου φτάνει τα 2,134 εκατομμύρια επιβάτες. 

Την ίδια στιγμή από τις αγορές του εξωτερικού, ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες, οι κρατήσεις για Ελλάδα είναι ακόμη και πάνω από αυτές τις ίδιας περιόδου του 2019.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ταξιδιωτικού οργανισμού, της TUI, την περασμένη Τετάρτη από το Ανόβερο, με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών επιδόσεων του ομίλου, ανέφερε ότι «ειδικά η Ελλάδα έχει πολύ υψηλή ζήτηση, ενώ και στην Τουρκία όπως και στην Ισπανία μέχρι το τέλος του καλοκαιριού μπορεί να μείνουν λίγα δωμάτια».

   ermisnewsroom

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *