Ζάκυνθος

5.000 αφίξεις κρουαζιεροπλοίων στην Ελλάδα και μόλις 17 στη Ζάκυνθο

Με μόλις 17 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων επί συνόλου 4.938 σε όλη την ελληνική επικράτεια, το λιμάνι της Ζακύνθου καταλαμβάνει μια από τις χαμηλότερες θέσεις πανελλαδικά από πλευράς κίνησης, έχοντας μπροστά του λιμάνια όπως αυτά της Λήμνου, της Φολέγανδρου και του Γυθείου.


Το αρνητικό αυτό ρεκόρ έρχεται να επιβεβαιώσει την αρνητική εικόνα του λιμανιού της Ζακύνθου στις μεγάλες εταιρείες που διακινούν κρουαζιερόπλοια στη Μεσόγειο, η οποία μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχει επιδεινωθεί ιδιαίτερα, μετά την αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων άλλων νησιωτικών και παράκτιων προορισμών.


Τα στοιχεία αυτά έδωσε χθες η Ένωση Λιμένων Ελλάδος προχωρεί στη δημοσιοποίηση των στοιχείων αφίξεων κρουαζιέρας για το 2022 με βάση τις έως σήμερα κρατήσεις αλλά και τα πραγματικά δεδομένα, όπως έχουν διαμορφωθεί τους πρώτους 5 μήνες του έτους, δηλαδή έως και τον μήνα Μάιο.


Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Ε.Λ.Ε. “είναι σημαντικό ότι στην πρόβλεψη για τα τελικά αποτελέσματα αφίξεων κρουαζιέρας για το 2022, παρατηρούμε αύξηση της τάξης του 25 τοις εκατό σε σχέση με το τελευταίο, προ πανδημίας, έτος αναφοράς το 2019, με τις αφίξεις να προσεγγζουν τις 5.000.

Συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, το 2021, η αύξηση είναι εντυπωσιακή και πλησιάζει το 150 τοις εκατό. Η προβλεπόμενη αύξηση στις αφίξεις καταλαμβάνει το σύνολο των προορισμών κρουαζιέρας της χώρας μας, και ιδιαίτερα τα 15 κορυφαία λιμάνια στον τομέα. Ιδιαίτερα ενισχυμένος είναι και ο ρόλος του homeporting, στους ελληνικούς λιμένες όπου προσφέρεται”.


Υπόψη ότι οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στη Ζάκυνθο το 2022 υπολείπονται εκείνων που είχαμε το έτος 2019.

Τις πρωϊνές ώρες χθες αγκυροβόλησε έξω απο το λιμάνι το κρουαζιερόπλοιο “Rhapsody of the Seas” και με λάντζες μετέφερε τους επιβάτες πουεπιθυμούσαν για να κάνουν τη βόλτα τους στην πόλη της Ζακύνθου.


Εκατοντάδες ταξιδιώτες γνώρισαν την Πόλη μας με τα γνωστά προβλήματα στους δρόμους και τα πεζοδρόμια το μεσημέρι αναχώρησαν.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *