Ζάκυνθος

3ετής ποινή φυλάκισης για τ. Πρόεδρο της Επιχείρησης Καθαριότητας

Μία πολύ σημαντική και πολυκύμαντη υπόθεση ολοκληρώθηκε χθες στα Δικαστήρια της Πάτρας για την Επιχείρηση Καθαριότητας του Συνδέσμου η οποία έκλεισε με ποινή για τον Πρόεδρο εκείνης της εποχής και με απαλλαγή των άλλων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Είναι η γνωστή υπόθεση με την οποία υπήρξε παραπομπή των εκλεγμένων της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης για απιστία σε βαθμό κακουργήματος και υπεξαίρεση χρημάτων, το χρονικό διάστημα της θητείας τους από το 2003 έως το 2006.

Το ύψος του χρηματικού ποσού για το οποίο κατηγορήθηκαν είναι 4 εκατομμύρια ευρώ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή στον τέως Πρόεδρο του φορέα της καθαριότητας στη Ζάκυνθο, ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του και ανέλαβε όλη την ευθύνη για τα γεγονότα εκείνης της εποχής. Έτσι απαλλάχθηκαν τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης Καθαριότητας. Αναφορικά με την κατηγορία της υπεξαίρεσης, ο κατηγορούμενος απαλλάχθηκε των ευθυνών του επειδή ο Δήμος Ζακύνθου και οι διατελέσαντες Δήμαρχοι  (όλα τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και το 2019) δεν υπέβαλαν μήνυση  και δεν ζήτησαν να επιστραφούν τα χρήματα πίσω στα ταμεία της αυτοδιοίκησης.

2 σχόλια

  1. ΚΑΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ Η ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΒΟΗΘΑΕΙ, Ή ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΙΓΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  2. Πολύ ωραίο αυτό, κλέβεις 4.000.000€ από τα ταμεία του Δήμου (αυτό προφανώς γίνεται μόνο στην Ελλάδα), σαν κύριος και δεν έχεις καμία επίπτωση γιατί δέν κατέθεσαν μηνύσεις οι Δήμαρχοι.
    Δηλαδή το συμπέρασμα που βγαίνει είναι κλέβε ελεύθερα δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανένας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *