Ζάκυνθος

25.500 € έκαναν «φτερά» από τραπεζικό λογαριασμό ξενοδόχου

Το ηλεκτρονικό έγκλημα συνεχίζει να βρίσκεται σε έξαρση και τώρα που αρχίζει δειλά-δειλά η τουριστική περίοδος οι δράστες αναζητούν θύματα με επιχειρήματα το κλείσιμο διακοπών.

Μία τέτοια κατάσταση προέκυψε το τελευταίο 24ωρα όπου ένας συμπολίτης μας έπεσε θύμα των επιτήδειων δραστών του διαδικτύου και έχασε 25.500 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του –Ε-, τα χρήματα μεταφέρθηκαν από  τραπεζικό λογαριασμό ξενοδόχου ο οποίος κατήγγειλε το συμβάν στην Αστυνομία για να εντοπιστούν οι δράστες.

Εκείνο που έγινε γνωστό είναι ότι ζητήθηκε τραπεζικός λογαριασμός για να πληρωθούν οι διακοπές των δραστών και στη συνέχεια ζητήθηκαν κι άλλα ευαίσθητα στοιχεία, που είχαν σαν αποτέλεσμα να χαθούν τα χρήματα.

Εκείνο που επισημαίνεται είναι ότι δεν πρέπει να δίνονται για κανένα λόγο τα προσωπικά στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών γιατί αυτό εγκυμονεί κινδύνους και  σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις ο στόχος είναι η αφαίρεση χρημάτων.

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων ανακοινώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα σε Υπηρεσίες της έχουν καταγγελθεί και διερευνώνται υποθέσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών, κατά τις οποίες επιτήδειοι με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα, απέσπασαν χρηματικά ποσά.

Στην πλειονότητα των υποθέσεων αυτών οι δράστες προσεγγίζουν τους πολίτες είτε τηλεφωνικά είτε μέσω εφαρμογών του διαδικτύου και καταφέρνουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη πείθοντάς τους στην κατάθεση χρηματικών ποσών ή στην αποκάλυψη προσωπικών τους στοιχείων αποκτώντας με αυτό τον τρόπο πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *