Ζάκυνθος

220 χιλιάδες τουρίστες τον Ιούλιο στη Ζάκυνθο μέσω αεροδρομίου, αύξηση 6,5% από τον Ιούλιο του 2019

Με πολλά χαμόγελα μας αποχαιρέτισε ο φετινός Ιούλιος στον τουρισμό καθώς  οι αφίξεις στο διεθνές αεροδρόμιο του νησιού μας ξεπέρασαν αυτές του 2019 και έτσι τα στοιχεία προοιωνίζουν έναν πολύ καλό Αύγουστο. Η αύξηση είναι της τάξεως του 6,5%.

Η εικόνα που υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή και καθώς αναμένονται τα στατιστικά στοιχεία  από τη fraport, δείχνει ότι οι αφίξεις έφτασαν στις 220 χιλιάδες και οι αφιξο-αναχωρήσεις τις 440 χιλιάδες.

Πολύ καλές είναι αυτό το διάστημα οι αφίξεις από τα Γαλλία αλλά και από τη Ρουμανία, όπως και από  τις άλλες παραδοσιακές αγορές για τη Ζάκυνθο που πιο σημαντική είναι η Μ. Βρετανία.

Τον Ιούλιο του 2019 οι αφιξο-αναχωρήσεις ήταν 415.000 και τα στοιχεία δείχνουν ότι ξεπεράσαμε αρκετά εκείνη την πολύ καλή χρονιά.  Οι επιχειρηματίες τώρα αναμένουν την κίνηση από τους Έλληνες που συνήθως κάνουν τις διακοπές τους από την 1η μέχρι τις 15 Αυγούστου. Οι εγχώρια τουριστική κίνηση, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η μεσαία τάξη, θα κινηθεί καλά, αλλά για μικρό χρονικό διάστημα.

Κάμψη μέσα στον Αύγουστο θα καταγράψει για το νησί μας η βρετανική αγορά, όμως οι ξενοδόχοι θεωρούν ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι επίσης ένας πολύ καλός μήνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *