Ελλάδα

21 Ιουνίου ξεκινά η σύνδεση του Μεσολογγίου με Κεφαλονιά και Ιθάκη

Ο στόχος της δημοτικής αρχής, της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου για ακτοπλοϊκή σύνδεση της πόλης με τα Ιόνια Νησιά γίνεται πραγματικότητα, μετά την τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών την περασμένη Πέμπτη, ωστόσο η σύνδεση αυτή δε θα αφορά τη Ζάκυνθο, αλλά και την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Πιο συγκεκριμένα, το Συμβούλιο μετά από μαραθώνια συνεδρίαση ενέκρινε το αίτημα της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου NEL LINES, για δρομολόγηση του Ε/Γ – Ο/Γ AQUA MARIA στη γραμμή Μεσολόγγι – Σάμη Κεφαλονιάς – Βαθύ Ιθάκης και τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις 21 Ιουνίου.

Το παρόν στην συνεδρίαση του ΣΑΣ έδωσε ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, ο οποίος δήλωσε πως η απόφαση είναι ιστορικής σημασίας, καθώς σπάει καθώς σπάει την ακτοπλοϊκή απομόνωση όχι μόνο του Δήμου της Ιεράς Πόλης, αλλά όλου του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Θυμίζουμε πως ο αρχικός σχεδιασμός, προέβλεπε την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και με τη Ζάκυνθο, ενώ υπήρξαν στενές επαφές με τη δημοτική αρχή του νησιού μας, με την οποία είχε υπογραφεί και ενός είδους σύμφωνο συνεργασίας. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου είχε επισκεφτεί τη Ζάκυνθο ενώ και ο Δήμαρχος Ζακύνθου, μαζί με στελέχη της δημοτικής αρχής, είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου, η οποία επρόκειτο να γίνει απευθείας με πλοίο, αλλά τελικά αυτός ο προγραμματισμός δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί στην πράξη.

Μ.Π.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *