Ζάκυνθος

207 Ζακυνθινόπουλα περνούν φέτος το κατώφλι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Τα χαμόγελα άνθισαν για 207 μαθητές της Ζακύνθου που από την περασμένη εβδομάδα, όταν ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής, γνωρίζουν τις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις οποίες πέτυχαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Διονύσιο Πόθο, η κατανομή ανά σχολεία διαμορφώνεται ως εξής: 188 μαθητές πέρασαν από τα Γενικά Λύκεια, 3 από το ΕΠΑΛ και 16 με το 10%.

Ειδικότερα για τα Γενικά Λύκεια της Ζακύνθου, έχουμε 60 μαθητές που πέρασαν από το 1ο Λύκειο, 1 από το Εσπερινό, 85 από την Παναγούλα, 34 από το Καταστάρι, 2 από το Μουσικό και 6 από τι σχολείο των Βολιμών.

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές όπως και στους καθηγητές τους καθώς αυτή η γενιά που πέρασε την περίοδο του Covid, ταλαιπωρήθηκε γιατί τα σχολεία ήταν κλειστά» δήλωσε ο κ. Πόθος.

Οι καταστάσεις με τους επιτυχόντες αναρτήθηκαν στα λύκεια όλης της χώρας, όμως περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Πανελλαδικά

Αυξημένος είναι ο συνολικός αριθμός των εισαχθέντων σε ΑΕΙ και Δημόσια ΙΕΚ φέτος, καθώς με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας φέτος κατέκτησαν μια θέση 75.154 υποψήφιοι έναντι 71.883 το 2021.

Το 93% των επιτυχόντων εισάγεται σε ΣχολήΤμήμα μέσα στις πρώτες 10 προτιμήσεις του.

Παράλληλα, το ποσοστό εισαγωγής στα ΑΕΙ αυξήθηκε στο 62,1% έναντι 61,1% το 2021.

Ο απόλυτος αριθμός εισαχθέντων 2022 σε ΑΕΙ ανέρχεται σε 61.682.

Οι υποψήφιοι μπαίνοντας στη διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr και αφού πληκτρολογήσουν:

  • Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
  • τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

μπορούν να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τα αποτελέσματα των βάσεων 2022 και με sms στο κινητό, αν έχουν γραφτεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Προλήψεις εκπαιδευτικών

Χθες ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο παιδείας οι διορισμοί στην γενική και στην ειδική αγωγή και στη Ζάκυνθο έχουν διοριστεί 9 άτομα στην γενική αγωγή και 17 άτομα στην γενική παιδεία.

Επίσης έγιναν διορισμοί και στο Μουσικό σχολείο.

«Ετοιμαζόμαστε για τη νέα σχολική χρονιά ώστε να ξεκινήσουμε με τους καλύτερους οιωνούς»  δήλωσε ο κ. Πόθος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *