Σημαντικός αριθμός κρουσμάτων συνεχίζει να καταγράφεται στα σχολεία του νησιού μας και οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επαναλαμβάνουν την ανάγκη μεγάλης προσοχής και τήρησης των μέτρων από όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας. Αν και ο αριθμός των κρουσμάτων είναι σημαντικός, η λειτουργία όλων των τμημάτων των σχολείων του νησιού μας συνεχίζεται κανονικά, ενώ τόσο ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Δ. Πόθος όσο και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Ε. Αγγελούσης σημειώνουν πως δεν διαπιστώνεται διασπορά στα τμήματα ή τα σχολεία στα οποία διαπιστώνονται κρούσματα.
«Μέσα στο Σαββατοκύριακο αλλά και τη Δευτέρα είχαμε 20 κρούσματα και ακολουθήθηκε το προβλεπόμενο πρωτόκολλο από τα σχολεία για την καταγραφή των κρουσμάτων και τα επιπλέον τεστ στις άμεσες επαφές» ανέφερε ο κ. Πόθος υπογραμμίζοντας για ακόμη μια φορά πως γονείς και μαθητές άνω των 12 θα πρέπει να συμβουλευτούν τους γιατρούς τους για τον εμβολιασμό.
Καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών είναι εμβολιασμένοι, το τελευταίο διάστημα διαπιστώθηκε μόλις ένα θετικό κρούσμα.
Σε ότι αφορά τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Ε. Αγγελούσης θύμισε πως για όλα τα παιδιά αυτής της ηλικίας δεν προβλέπεται ο εμβολιασμός και πως από την 1η του μήνα έχουν καταγραφεί περί τα 50 κρούσματα.
«Το παρήγορο είναι πως τα κρούσματα είναι διάσπαρτα και δε διαπιστώνονται στο ίδιο τμήμα ή το ίδιο σχολείο» σημείωσε ο κ. Αγγελούσης επαναλαμβάνοντας και από τη δική του πλευρά την ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα μέσα και έξω από το σχολείο.
ermisnewsroom