Πολιτισμός

2ος Πανελληνιονίκης ο Ανδρέας Θανάσης στη Δισκοβολία Παίδων!

Μια ακόμη σημαντική επιτυχία σημείωσε το τμήμα στίβου της ΑΓΕΖ, μετά και την πρόσφατη επιτυχία της Αουρόρα Λύκα (βγήκε Πανελληνιονίκης στον ακοντισμό Νέων Γυναικών), με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά το νεαρό δισκοβόλο Ανδρέα Θανάση που με βολή στα 50 μέτρα και 42 εκατοστά κατετάγη δεύτερος, συνεχίζοντας το υψηλότατο επίπεδο απόδοσης, σε σχέση με την περσινή χρονιά όπου είχε κατακτήσει δύο Πανελλήνια μετάλλια στην κατηγορία των Παμπαίδων. Ο Θανάσης ξεκίνησε με βολή στα 38.39, για να ανέβει στο 46.07 με την δεύτερη και μετά από μια μικρή πτώση (45.58) να ξαναπάρει τα πάνω του με 49.04, 50.17 και 50.42 στην τελευταία του προσπάθεια.

Να επισημάνουμε ότι το χρυσό μετάλλιο πήγε στον Κυριάκο Ζώτο του Γ.Σ. Μανδρών με βολή στα 54.35 που του έδωσε την πρωτιά. Εάν η αγωνιστική του εξέλιξη του Ανδρέα παραμείνει ίδια, τότε δεν αποκλείεται να πάει σε κάποιες επιδόσεις με βολές άνω των 55 μέτρων, με τις οποίες μπορεί να οδηγηθεί σε αγώνες Πανευρωπαϊκού και Παγκόσμιου επιπέδου, κατακτώντας φυσικά τα απαραίτητα όρια πρόκρισης. Ο Ανδρέας Θανάσης μάλιστα θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Βαλκανικούς Αγώνες Παίδων με την Εθνική Ομάδα στις 3/8/2013 με τόπο διεξαγωγής την Ανδριανούπολη Τουρκίας. Το μετάλλιο αυτό είναι το 4ο Πανελλήνιο στην συλλογή του συλλόγου για το 2013 ενώ απομένουν και άλλα Πανελλήνια πρωταθλήματα έτσι ώστε η Συλλογή να «εμπλουτιστεί» ακόμη περισσότερο.

 

Εξαιρετική παρουσία στην σφυροβολία από τον Παναγιώτη Αγαλιανό

Μια πολύ καλή εμφάνιση για την ΑΓΕΖ επεφύλαξε και ο Παναγιώτης Αγαλιανός, κατακτώντας την 5η θέση στην σφυροβολία σε μια πραγματική «τιτανομαχία» με εξωπραγματικές επιδόσεις εκ μέρους των αθλητών που έλαβαν μέρος. Η δεύτερη του προσπάθεια ήταν και η καλύτερη, αφού ήταν άκυρος στην πρώτη, για να έρθει το 16.34 που του έδωσε την 5η θέση. Οι επόμενες βολές του κυμάνθηκαν χαμηλότερα με 15.82, 15.92, 15.85 και 16.10.  Έτσι λοιπόν συνέχισε το επιτυχημένο σερί της χρονιάς μετά τη 2η Πανελλήνια νίκη στο πρωτάθλημα των Λυκείων, θέση που του εξασφαλίζει 8% προσαύξηση στη βαθμολογία των Πανελλαδικών της επόμενης χρονιάς για οποιαδήποτε σχολή της αρεσκείας του. Το επόμενο Σαββατοκύριακο, θα δώσει τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στο πλαίσιο του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Εφήβων.

 

Κέρδος για τον Σπύρο Κλάδη, η παρουσία του στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Τέλος ο τρίτος της «παρέας» Σπύρος Κλάδης, πραγματοποίησε καλή εμφάνιση με την σειρά του στα 2.000 μέτρα στιπλ, έχοντας χρόνο 7:08:32 (η παρουσία και μόνο στους Πανελλήνιους αγώνες είναι σημαντική). Φέτος είχε να συναγωνιστεί ατυχία και τραυματισμούς βγαίνοντας νικητής από τη «μάχη».

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *