Ελλάδα

168 ναι για τον Σταύρο Δήμα και 132 παρών!

168 βουλευτές υπερψήφισαν την υποψηφιότητα του κ. Σταύρου Δήμα για την προεδρία της δημοκρατίας, στην δεύτερη διαδικασία εκλογής που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου.
Αντίθετα παρών ψήφισαν 131 ενώ μια βουλευτής που απείχε, με επιστολή της τάχθηκε υπέρ του “παρών”.
Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη ψηφοφορία είχε διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου και τότε ο κ. Σταύρος Δήμας είχε λάβει 160 θετικές ψήφους.
Οχτώ βουλευτές από το χώρο των ανεξάρτητων άλλαξαν στάση και τάθηκαν «υπέρ» του. Αυτοί είναι οι Β. Οικονόμου, Μίκα Ιατρίδη, Π. Μελάς, Γ. Κουράκος, Κ. Γιοβανόπουλος, Γ. Κασαπίδης, Στ. Μπούκουρας, Χρ. Αλεξόπουλος.
Στα αξιοσημείωτα της σημερινής ημέρας, ήταν η αιφνιδιαστική απόφαση της κας Νίκης Φούντα να ανεξαρτητοποιηθεί από τη ΔΗΜΑΡ, με το κόμμα του κ. Φ. Κουβέλη να απομένει πλέον με εννεαμελή κοινοβουλευτική ομάδα. Η κα Φούντα, πάντως, και σε αυτή τη σημερινή ψηφοφορία επέλεξε να ψηφίσει «παρών».
Στην τρίτη και τελική ψηφοφορία, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, θα διαπιστωθεί εάν εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή θα υπάρξει διάλυση της Βουλής και η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εθνικές εκλογές με επικρατέστερη ημερομηνία την 25η Ιανουαρίου..
Όλοι αναμένουν τα προσεχή 24ωρα έως και το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου, να κορυφωθεί το παρασκήνιο και οι πιέσεις να αυξηθούν κατακόρυφα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *