Ζάκυνθος

1.800.000 οι αφιξο-αναχωρήσεις στο αεροδρόμιο Ζακύνθου την τουριστική σεζόν του 2022

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν τη δυναμική που έχει ο τόπος μας και οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το 2022 να έχει κινηθεί καλύτερα από το 2019 σε αριθμούς, σύμφωνα με τις πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο Ζακύνθου.

Τη φετινή τουριστική σεζόν είχαμε στο νησί 1.800.000 αφιξο-αναχωρήσεις και τα πλήρη στοιχεία θα δοθούν σύντομα στη δημοσιότητα από τη Fraport και συνολικά από την πολιτική αεροπορία.

Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν τα στοιχεία της κίνησης από το λιμάνι της πόλης αλλά και του Αγίου Νικολάου, ώστε να έχουμε την συγκεντρωτική εικόνα.

Είναι δεδομένο πως η τουριστική κίνηση φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αλλά ο επιχειρηματικός κόσμος καταγράφει κέρδη και ζημιές σε όλους τους τομείς, αφού είναι γνωστό ότι οι συνεχείς ανατιμήσουν έχουν εξανεμίσει τα κέρδη.

Τον Οκτώβριο μήνα οι αφίξεις στο αεροδρόμιο έφτασαν τις 25.000 και ο αριθμός είναι μικρός. Η επιμήκυνση της σεζόν έχει μείνει στα χαρτιά και δεν έχουν γίνει ενέργειες για να αυξηθούν οι επισκέπτες του φθινοπώρου.

Σημαντική για τη Ζάκυνθο ήταν η προτίμηση από τη Μ. Βρετανία ενώ για το 2023 θα έχουμε καλύτερη εικόνα μετά τη διεθνή έκθεση τουρισμού που θα γίνει στο Λονδίνο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *